avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reorganizare si eliminarea unor compartimente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reorganizare si eliminarea unor compartimente

buna ziua

daca in cazul in care se reorganizeaza o societate comerciala cu capital de stat, se reface organigrama si se elimina un serviciu, se comaseaza la alt serviciu, salariatul care a fost sef serviciu poate sa primesca decizia de desfacere a contractului de munca, daca nu sunt alte posturi disponibile in unitate ??/
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 30 Iulie 2008
Da poate primi decizia de incetare si intocmiti actele pentru a putea beneficia de somaj.
Este posibil daca Consiliul de Administartie emite o hotarare de modificare a organigramei si prin aceasta dispar unele functii (posturi). In acest caz, contractele individuale de munca inceteaza cu art.65(1) din Codul muncii.
va multumesc pentru amabilitate
conducerea unitatii are obligtia de a comunica angajatilor modificarile privind structura organizatorica, organigrama care a fost prezentata si aprobata de Consiliul de Administratie si AGA
slariatii unitatii nu au fost informati despre aceste modificari , nici de reprezentantii sindicatului si nici de conducere?????
avem informatii sigure, din ,,, surse..
cu cit timp inainte de a primit deczia de incetare a contractului de munca trebuie informatii salariatii in cauza ???
cu stima
Daca tot ati auzit din... surse iminenta modificare a organigramei inseamna ca erati informati. Dar, in acest caz, conducerea sindicatului este vinovata pentru ca ea era cea indreptatita legal sa anunte membrii de sindicat, in masura in care si ea a fost informata si a discutat (sau asa imi place sa cred) cu Consiliul de administratie masurile ce se vor lua.
Daca nu atunci nu este sindicst decat pe hartie.
Dar Contractul colectiv de munca la nivel de unitate ce zice despre asemenea situatii? Nu ati pomenit nimic de el!
Daca se vor emite decizii de concediere, acestea vor avea si o perioada de preaviz de minim 20 de zile lucratoare deci nu este chiar pe nepregatite.
Dar de unde stiti ca se vor face concedieri? Poate salariatii din compartimentele restructurate vor fi redistribuiti la alte compartimente si le va fi schimbata functia, bineinteles cu acordul lor.
Luati legatura cu sindicatul sa aveti ceva oficial si apoi, tot cu sindicatul cautai solutiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama unei societati comerciale pe actiuni Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Trebuie prezentata si eventual discutata in contradictoriu organigrama unei societati comerciale pe actiuni cu sindicatele? (vezi toată discuția)
Instruire la locul de munca ady09 ady09 Conducătorul unității poate face o primă instruire la locul de munca cu toți angajații, urmand că după intocmirea fiselor individuale să stabilească ... (vezi toată discuția)
Reorganizare post contractual in institutie publica BIANCAVALENTINA BIANCAVALENTINA Buna ziua, in urama modificarii organigramei din cadrul unei primarii prin care nu s a facut o restructurare de posturi ba mai mult au crescut numarul ... (vezi toată discuția)