avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa fiu PFA ca sa pot vinde mai multe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa fiu PFA ca sa pot vinde mai multe apartamente?

Am nevoie de ajutorul dvs.Sa va explic problemea mea.
Sunt persoana fizica neautorizata care in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla o pensiune+anexe.Intre timp pe acel teren am construit o cladire cu 4 apartamente.Deasemenea doresc sa impart pensiunea in 6 apartamente.
Va rog sa ma lamuriti:
1.Am sunat la Call Center la ANAF si mi-au zis ca ceea ce fac eu(am construit o cladire de apartamente noi in scopul vanzarii) este considerata activitate economica independenta si trebuie sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata la registrul comertului.Eu nu doresc acest lucru,deoarece taxele sunt prea mari,si asta insemna ca eu daca vand un apartament cu 20.000 euro,pe langa tva de 5% redus,trebuie sa platesc impozitul de 16% din 20.000,+5% cas,si alte taxe.
Este obligatoriu sa fiu PFA ca sa pot sa obtin un cod de TVA,sau ma pot inregistra si ca persoana fizica neautorizata.
Eu doresc sa vand acestea apartamente ca persoana fizica neautorizata platind doar TVA redus de 5%.
2. Daca nu trebuie sa fiu PFA,Ca persoana fizica neautorizata am urmatoarea intrebare:trebuie sa ma inscriu la anaf ca sa obtin codul de TVA inainte sa incep vanzarea primului apartament?sau dupa ce am depasit plafonul de scutire de 220.000 RON?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Tva pe tranzactii imobiliare - studiu de caz . mirelastancev mirelastancev Studiu de caz , In sept. 2015 am vandut un apartament ( sub 220.000 RON - in proprietate de 2 ani , fara alte tranzactii imobiliare anterioare ) pentru a ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica-pot vinde apartamentele pe care le-am construit cu 5% tva ? mariussa mariussa Sunt persoana fizica,in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla un Hotel(P+E+M)+anexe.Intre timp pe acel teren am construit o cladire(P+1E) cu 4 ... (vezi toată discuția)
Plata tva vanzare locuinte vasilegavila vasilegavila Buna ziua V-as ruga pe cei ce cunosc bine Codul Fiscal sa ma ajute cu o nelamurire ce nu am putu-o rezolva cu Economisti sau un inspector de la ANF. ... (vezi toată discuția)