avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imputare marfa furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imputare marfa furnizor

Buna ziua,

Un furnizor livreaza materie prima, atasand certificat de calitate care sa ateste ca este corespunzatoare calitativ. Materia prima intra in productie (in consum ct. 601) si produsul final se livreaza la beneficiar care constata ca produsele nu respecta cerintele de calitate. S-a constatat ca de vina este furnizorul care a livrat materia prima, aceasta fiind necorespunzatoare calitativ, cu toate ca a avut certificat de calitate.
Se doreste imputarea catre furnizorul vinovat. Este suficienta facturarea de daune reprezentand contravaloarea materiei prime + TVA si inregistrarea in contul 758 + 4427?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:56, 14 Iunie 2016
In primul rand, trebuie avuta o corespondenta cu furnizorul si precizata neconformitatea cu probe. De facturat nu-i greu, dar nu o sa le plateasca daca nu aveti dovezi de incalcare a contractului.Banuiesc ca aveti si un contract care reglementeaza aceste aspecte.Dauna poate fi mai mare decat materia prima achizitionata intrucat si dvs la randul dvs, veti plati daune beneficiarului. Penalitatile comerciale sunt scutite de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate mannicole mannicole Doua firme A si B trebuie sa realizeze un produs pentru un beneficiar cu care are contract firma A. Firma A primeste banii de manopera, firma B primeste banii ... (vezi toată discuția)
Obligatii suplimentare control de fond vlad.aurelia vlad.aurelia Vin si eu cu o problema noua.O societate a avut control de fond si i s-a stabilit obligatii suplimentare dupa cum urmeaza; -o lipsa de de materii prime in ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)