avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eu in UK, permisul romanesc suspendat in tara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eu in UK, permisul romanesc suspendat in tara

Salutare colegi...ma adresez celor care ma pot ajuta in urmatoarea problema...acum 3 ani am fost implicat intr-un accident fara vina mea dar din cauza politiei "necorupte" am fost scos vinovat. Am dat politia in judecata...am castigat procesul de 3 ori dar la ultimul recurs facut de politie acestia au castigat. Avicata mea imi spune ca nu poate depune recurs...nu inteleg de ce. Partea care ma intereseaza pe mine este ca eu la scurt timp am plecat si m-am stabilit in UK, si azi m-a informat avocata ca a pierdut procesul si ca nu poate sa depuna recurs...de ce nu stiu...sper sa aflu...ce vreau sa stiu sunt urmatoarele: este suspendat dreptul de a conduce doar in Romania?( aici s-a produs "incalcarea: legislatiei)...pot merg linistit in restul Europei..adica in UK, Spania, Portugalia, Italia. Doar in tarile astea nu am nici macar o amenda.
O alta chestie este ce se intapla daca nu le dau permisul...adica stiu ca se majoreaza de la 2 la 3 luni...dar dupa ce trec aceste luni?..pot conduce linistit in RO daca vreau sau tre sa ma prezint pe undeva?...inca ceva cele 15 zile in care trebue sa predai permisul sunt de la data pronuntarii sau de la data comunicarii sentintei?...adica afisare/instiintare la domiciliul din RO?
Sfatul meu este: NU conduceti fara permis nici in statele UE. Este foarte usor de reperat ca aveti permisul suspendat deoarece baza de date a Politie Romane este legata la baza de date a altor state UE si este foarte usor de depistat. Vedeti ca puteti face inchisoare daca nu ma insel in unele state ptr ca circulati cu permisul suspendat.
Permisul se preda la postul de politie unde aveti domiciuliul in termen de 14 zile, de la comunicarea sentintei definitive a instantei.

Mai bine da-ti permisul si nu va eschivati ca sa nu va fie rau mai tarziu.
Buna seara,
Va sfatuiesc SA PREDATI PERMISUL in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei daca aceasta este definitiva.
Nu incercati sa conduceti cu permis suspendat, mai ales in UK pentru ca riscati sa faceti puscarie.
Permisul va va fi suspendat, daca nu sunteti prins in strainatate, la momentul intrarii in Romania. si fara drept de circulatie pana acasa in rastimp de 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei.
Cum adica ati castigat procesul de 3 ori si la ultimul recurs l-ati pierdut?
Daca s-a judecat in recurs ce cale de atac voiati sa intrebuinteze avocatul?
deci asta este afisat pe portalul judecatoriei sector 4
08.12.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: C1 - civil şi fond funciar
Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenţie atacat. Exonerează petentul de plata amenzii şi înlătură celelalte consecinţe ale acestuia. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 8.12.2015.
Document: Hotarâre 15002/2015 08.12.2015

02.12.2015
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 08.12.2015. Pronunţată în şedinţă publică azi, 02.12.2015.
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării 02.12.2015

23.11.2015
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronuntarea la data de 02.12.2015. Pronuntata în sedinta publică, azi, 23.11.2015.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 23.11.2015

27.10.2015
Complet: C24 - civil şi executări
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de doamna judecător Roxana Andriescu în dosarul civil nr. 36/4/2013*, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Înaintează cauza la Serviciul Registratură în vederea repartizării în mod aleatoriu. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.10.2015.
Document: Încheiere – abţinere 27.10.2015

Căi atac
Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
18/02/2016 DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI BRIGADA RUTIERĂ, Recurs

ce e curios e ca nu apare aceasta noua sentinta de care imi spune avocata...sincer ma gandesc sa il schimb cu cel englez in perioada de 15 zile de la comunicare...apropo comunicarea este aceea hartie care vine la domiciliu in Romania....adica deabea de atunci curg cele 15 zile?
Dvs. ați câștigat la fond, după cum rezultă chiar din ceea ce ați postat. Împotriva sentinței a declarat recurs poliția, recurs care a fost admis iar hotărârea judecătoriei a fost modificată în tot în sensul respingerii plângerii dvs. Vedeți asta pe situl tribunalului:
[ link extern ]

Din data de 09.06.2015 aveți 15 zile să predați permisul. Dosarul dvs. s-a judecat potrivit vechiului Cod de procedură civilă, deci hotărârea tribunalului nu se comunică acasă.

kartush1977 a scris:
(...) si azi m-a informat avocata ca a pierdut procesul si ca nu poate sa depuna recurs...de ce nu stiu...sper sa aflu..

Avocatul dvs. are dreptate. Nu se poate formula recurs împotriva unei hotărâri pronunțate în recurs. O astfel de cale de atac va fi respinsă ca inadmisibilă.
Buna seara ! Schimba permisul romanesc in permis britanic la DVLA ,dureaza 2 saptamani .Ei vor trimite permisul romanesc la Politia unde a fost eliberat...si-ti vor trimite la adresa din UK permisul britanic... si ai rezolvat problema...Am fost in aceeasi situatie.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se poate o lamurire la aceasta bataie de joc. zmihai58 zmihai58 In speranta ca se intelege din cele de mai jos, este vorba de un restant la intretinere care de doi ani nu a achitat un leu.unde pot depune o plangere. Nr. ... (vezi toată discuția)
As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie ... Ralucaralu91 Ralucaralu91 As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie la o amenda si la o suspendare de permis mia dat permisu sa solutionat cazul in instanta ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dobanzi Mih19 Mih19 19.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: C1 camera de consiliu Civil Tip solutie: Civil Solutia pe scurt: Dispune îndreptarea erorilor materiale strecurate ... (vezi toată discuția)