avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenajare drum de acces coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenajare drum de acces coproprietari

Buna ziua,

Avem un lot de casa si o cota indiviza dintr-un drum de acces impreuna cu alti 6 coproprietari ai acestui drum.
In acest moment drumul este impracticabil si nu ne putem muta in casa nou construita.
Impreuna cu inca 3 vecini am hotarat sa amenajam drumul respectiv, sa facem terasamentul in vederea pavarii intr-o etapa ulterioara si sa punem o poarta cu interfon la intrare.
Problema este ca ceilalti 2 vecini ramasi (coproprietari ai drumului, insa unul doar cu 5mp si cu posibilitatea iesirii si prin alta parte) nu sunt de acord sa contribuie la costurile de amenajare a acestui drum.
In plus cel care are doar 5 mp din totalul de 700mp a spus ca daca ii ingradim servitutea de trecere va intra cu buldozerul in poarta pe care dorim sa o montam.

Ce putem face in aceasta situatie? Ii putem constrage cumva? Le putem solicita in instanta sa ne despagubeasca ulterior in cazul in care decidem sa-l amenajam noi 5, care am fost de acord?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza si vecin agresiv BiancaDam BiancaDam Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-o cladire p+1 cu curte de cca 100 mp si cu spatiul total de 508 mp( terenul pe care se afla casa, curte, ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Olga Magdalena Sprimont Olga Magdalena Sprimont Bună seara, am nevoie sa ma lămuriți va rog, în legătură cu un drum privat de servitute, ce a fost mâncat de vecinii mei, care au pus gardurile aproape ... (vezi toată discuția)