avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza si vecin agresiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza si vecin agresiv

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament intr-o cladire p+1 cu curte de cca 100 mp si cu spatiul total de 508 mp( terenul pe care se afla casa, curte, alee, drum de servitute acces) In total suntem 5 vecini iar 4 dintre noi avem teren in cota indiviza. Cele 3 apartamente mai mari au cca 193 de mp cota indiviza fiecare, demisolul drept de folosinta din cei 193 care revin apartamentului meu. Problema: un vecin care detine un apartament de 35mp amprenta la sol( ap este compus din demisol, parter si etaj 1) si are in cadastru cota indiviza de 70 de mp. Omul nu contribuie cu nimic, nu uda gradina, nu spala , nu matura insa are pretentia sa-si amenajeze un loc numai al sau. Pe cand isi monta dalele in spatiul “sau” l-am intrebat daca a cerut acordul vecinilor. A devenit agresiv spunandu-mi sa-mi vad de treaba ca imi poate face mari probleme. De mentionat ca ceilalti vecini nu sunt de acord cu actiunile dumnealui dar sunt firme iar omul se apuca de treaba numai in weekend cand ramanemdoar noi. Intrebarea este cum il putem limita pe acest om care are o suprafata mult mai mica decat noi? Apartamentul lui este chiar la intearea in curte, cei 70 de mp pot fi delimitati ca spatiul de sub casa, parte din drumul de servitute si partea de intrare de la casa lui? Risc sa imi faca gratare chiar in geamul dormitorului dar cel mai tare ma streseaza scandalirile pe care le avem sambata de sambata, mereu recurgand la amenintari si chiar apucaturi de agresivitate fizica( impins cu pieptul in mine, etc).
Multumesc
Ce lege incalca?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ce lege incalca?

Evident cea a bunului simt. Afara de asta banuiesc ca intr-un spatiu comun trebuie sa ceri acordul celorlalti vecini daca decizi sa alterezi in vreun fel spatiul, nu? Problema mea este ca omul este de proasta calitate si ma pot astepta la diverse din partea lui, nu vad cum ne-am putea intelege de vorba buna. Deci, revin, cum il pot limita daca are cota mult mai mica decat restul iar noi nu suntem de acord cu ideile lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de cod civil Mariana Barbu Mariana Barbu urmeaza sa vand un teren iar accesul este pe drum de servitute.cum sa procedez ca sa nu pierd acel teren,adica in momentul vanzarii parcelei pt. constructie sa ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Folosirea drumului de servitute l.pavel l.pavel Sunt proprietarul unui teren cu acces la drum de servitute. Din suprafata totala a terenului cca 50 mp constituie cota indiviza reprezentind drumul de ... (vezi toată discuția)