avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema de cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema de cod civil

urmeaza sa vand un teren iar accesul este pe drum de servitute.cum sa procedez ca sa nu pierd acel teren,adica in momentul vanzarii parcelei pt. constructie sa suporte si cumparatorul o parte din valoarea drumului de servitute?:((
Cel mai recent răspuns: Mariana Barbu , utilizator 11:36, 16 Aprilie 2010
Drumul de servitute este tot al dvs ? Daca da, puteti suplimenta valoarea terenului pe care il vindeti cu o valoare echivalenta din drumul de servitute folosit.
Cumparatorul nu este obligat sa plateasca drumul de servitute la aceeasi valoare cu a terenului.
da,drumul de servitute este al meu si are cca. 1500mp din cei 5300 mp pe care ii detin.IN CONTRACTUL DE V/C care este formularea cea mai corecta a statutului drumului...proprietate indivizibila...este corect?PROPRIETARUL-CUMPARATOR va fi coproprietar cu o cota de X mp din drum?Este corecta aceasta formulare?
Da, este corecta formularea.
Este la fel ca la un apartament: proprietarul apartamentului este proprietar si a unei suprafete de ...mp situat sub bloc.
In felul acesta, proprietarul nu va fi raspunzator doar pentru terenul pe care isi ridica casa, ci si pe drumul de servitute, pe care va trebui sa il ingrijeasca.
mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speþa cristi7777 cristi7777 Buna ziua, Am incercat sa reproduc intr-un desen parcelarea terenului. Parcela B nu o sa aiba iesire la drum public-acesta parcela vreau sa o vand. ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute? r_ivanis r_ivanis Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: Am incheiat un precontract de vanza-cumparare teren pentru o parcela de pamant si urmeaza sa se faca parcelarea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)