avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... LEGALITATEA CENTRELOR EDUCATIONALE
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

LEGALITATEA CENTRELOR EDUCATIONALE

Buna ziua,

In ce masura este legala functionarea "centrelor educationale" (gradinite) care nu au autorizatie de la ARACIP. De vreme ce nu este obligatoriu invatamantul pana la 6 ani, de ce ar fi obligatorie autorizarea si nu este ok contractarea unei institutii care ofera servicii educationale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 15 Iunie 2016
ARACIP îi avertizează pe părinţi: grădiniţa particulară funcţionează pe baze legale dacă prezintă ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea
[ link extern ]

OUG 75/2005
Art.29
(1) Orice persoana juridica, publică sau privată, interesată în furnizarea de educaţie se supune procesului de evaluare şi acreditare, în condiţiile legii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala de dans dance4_lif3 dance4_lif3 Buna!as vrea sa infiintez o scoala de dans(street-dance) si nu stiu ce acte am nevoie pentru infiintarea unei scoli de dans,pentru c nu am atestat de ... (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)