Buna.
Sunt co-proprietar cu inca o persoana pe conducta de gaz din scara blocului.
In anul 2003 cand am facut sedinta cu toti locatarii blocului pentru a contribuii la aceasta instalatie noua in bloc, toata lumea a refuzat. Toate costurile le-am suportat impreuna cu celalalt vecin, in jur de 2300 euro ( bloc cu 4 etaje, dar instalatia cu conducta principala s-a facut doar pana la etajul 3 unde locuim).
Dupa noi ( cei 2 ) s-au mai racordat la conducta de gaz inca 6 vecini care au achitat fiecare in parte suma de 300 euro pentru a le da acceptul sa foloseasca conducta noastra. ( cei 300 euro i-am impartit la 2 de fiecare data), ei semnand ca nu au nici o pretentie mai departe, nedevenind si ei co-proprietari.
Noi doi proprietarii conductei, am hotarat ca atunci cand ne recuperam toti banii, restul banilor ce ii vom primii de la viitorii vecini sa-i impartim si la restul care au contribuit, ca la final suma de 2300euro sa fie impartita la toata lumea in mod egal.
Acum vecinul de la etajul 4 a venit sa-i semnam un tabel in care sa ne dam acordul sa se racordeze si el de conducta noastra, el refuzand sa achite suma de 300 euro, nu a dorit sa ajungem la o intelegere, amenintandu-ne direct ca ne da in judecata si ca el nu plateste nimic.
Vecinul cu problema se pare ca a facut niste demersuri impotriva noastra, am primit un mandat postal ca am de ridicat ceva de la posta, ori o citatie, invitatie la mediere, nu stiu exact ce anume ca nu este specificat.
La ce sa ma astept? (am verificat online si nu apare nici o actiune in instanta impotriva noastra, pe vre-un nume).
Noi nu dorim sa ne dam acordul si sa semnam pentru racordare si prelungirea conductei pana vecinul nu isi plateste contributia la fel ca si restul la aceasta conducta de gaz.
Ce avem de facut daca ne da in judecata?
Tin sa mentionez ca nu mai detinem factura din care sa rezulte cei 2300 euro.
Se poate afla care erau costurile prin anul 2003?
Sau in instanta daca se ajunge acolo dupa ce costuri se decide cota parte la fiecare locatar pt conducta de gaz?
Cum imi recomandati sa procedez?
Totusi am investit niste bani in anul 2003 care aveau o alta valoare fata de acuma.
Nu dorim sa ne imbogatim, dar nici sa ne batem joc de banii munciti de noi.
Astept niste pareri ce ar trebuii sa facem in situatia aceasta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
IONICA VADUVA , utilizator
09:09, 14 Iunie 2016