Vecinul de la parter, proprietarul conductei de gaz cred ca are ceva personal cu mine de cand m-am mutat in acest bloc. Initial nu a dorit sa accepte racordarea mea la teava de gaz, inchizandu-mi usa in nas, apoi s-a mai gandit si imi cere o suma exagerata de 800-1000 ron in conditiile in care restul locatarilor au avut o suma fixa de 340 ron. Ce e de facut? Chiar are dreptul sa imi ceara o suma tripla? Multumesc. (Mentionez ca sunt ultima persoana din bloc care a renuntat la radet)
Vecinul de la aprter nu este proprietarul conductei de gaz, doar a fost cel care a demarat actiunea de rupere de la incalzirea centralizata. Proprietatea conductei revine tuturor locatarilor de pe scara pe portiunea de la intrarea in scara blocului pana la fiecare apartament in parte.
In mod normal, cheltuielile cu proiectul, autorizarile si executia lucrarii (la data constructiei conductei de gaz) se impart in mod egal la cei care se racordeaza. Eventual se pot adauga dobanzi si cota de inflatie.
Multumesc pentru raspuns. Vecinul de la parter are documente cu toata conducta de gaz, care-mi sunt necesare la dosarul pe care il voi depune la ENGIE (congaz) si tot dansul trebuie sa completeze un formular de accept sau proces verbal, nu am inteles prea bine de la Administratorul blocului. Ati atins intrebarea mea partial... In mod categoric nu s-a impartit in mod egal la toti locatarii, daca mie mi se cere o suma tripla. Eu doresc sa platesc aceeasi suma fixa de 340 ron(aceasta suma a fost platita acum o luna de penultima vecina care a renuntat la radet fiind la acelasi etaj cu mine(II) ,dar pe diagonala), si daca dansul nu isi acopera investitia sa se mai imparta inca o data la nr de apartamente. Zic bine? Dansul are pretentia sa-si acopere investitia doar de pe urma mea, eu fiind ultimul locatar care se racordeaza. Ce se intampla daca refuz sa dau 800-1000 ron si dau doar 340 ron? Categoric va refuza si dansul. Nu gasesc o cale amiabila. Ce pot sa fac in aceste conditii? Multumesc.
Pe dosarul existent la vecinul dvs., probabil, nu figureaza racordul pentru apartamentul dvs.
Nu cred sa fie de actualitate o plata conforma cu alta, anterioara, fiind vorba de perioade cu dobanda si inflatie diferite.
Ati puteaa deschide o actiune in instanta care va fi insa de durata. Avantajul ar putea fi ca in urma unei expertize judiciare contabile s-ar stabili cota parte a fiecaruia, tinandu-se cont de data racordarii fiecarui consumator la teava de gaz si calculand dobanzi si inflatia. Ar trebui sa obtineti o hotarare a instantei pentru accept de racordare la teava de gaz existenta si plata de catre dvs. a sumei de .... catre cel care a demarat actiunea, conform raportului de expertiza contabila efectuata.
Mai este solutia de a face un proiect separat de alimentare a apartamentului dvs. direct din magistrala firmei de distributie, la intrarea in bloc, dar nu cred ca firma de distributie va fi de acord cu o astfel de solutie.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Initiatorul programului de bransare de la conducta magistrala la instalatia care deserveste imobilul/scara -nu este proprietarul instalatiei
Solicitati vecinului sa va prezinte temeiul legal pentru suma impusa si sa va elibereze document justificativ
Probleme cu un vecin
adelinel
Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)