avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru teren agricol- nu stiu locul exact
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru teren agricol- nu stiu locul exact

Buna ziua,

Unchiul meu vrea sa imi vanda un teren agricol extravilan. E batran si nu se poate deplasa si nu mai stie exact coordonatele locului/puncte de reper. Firma de cadastru zice ca nu are cum sa faca masuratori fara aceste coordonate. Ce pot face?

Daca in prezent pamantul este dat in arenda, cu contract pe 1 an, fata de afin de gradul 2 arendasul mai are drept de preemtiune? Daca arendasul stie locul terenului si nu vrea sa-l spuna/arate , poate fi obligat legal?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Adriantot, moderator
Proprietarul trebuie sa aiba un "titlu de proprietate". In acesta gasiti datele terenului si fara acesta nu are cum sa vanda.
Puteti sa mergeti la primarie la "registrul agricol" si solicitati amanunte, date despre teren, adeverinta...
in Titlul de proprietate scrie doar 2ha in tarlaua 50 si vecinii. Trebuie sa iau legatura cu fiecare vecin , daca mai traiesc sau cu mostenitorii?
Referitor de dreptul de preemptiune ma puteti ajuta?

Multumesc,
Luati legatura cu primaria. Mergeti al Registrul agricol din primarie. Acolo poate va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)