avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta - Efecte negative asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta - Efecte negative asupra salariatului

Buna ziua,

Vin si eu la voi cu o mare nelamurire. Sunt angajat de 11 luni la o firma de IT. Contractul pe care il am cu aceasta firma cuprinde si clauza de neconcurenta (50%x6 luni) in care se mentioneaza tot domeniu de activitate, IT.

In acest moment, am o oferta de la o alta companie, tot de IT dar pe un alt subdomeniu (suport vs dezvoltare)

Intrebarea mea este daca angajatorul poare "invoca" clauza de neconcurenta si daca aceasta inseamna ca eu plecand la o alta firma, va trebuit sa platesc angajatorului 50% din ultimele 6 luni din contractul vechi de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 14 Iunie 2016
În cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului. (art.24 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta si confidentialitate distrib distrib firma la care sunt angajat si am clauza de neconcurenta si confidentialitate trebuie sa imi plateasca o suma lunara pentru aceste lucruri ? ? poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator imi cere un document de la noul angajator ... Angajat123456 Angajat123456 Buna ziua, Fostul angajator imi cere un document de la noul angajator prin care sa ii demonstrez lui ca nu am plecat la o firma competitoare. Este legal ... (vezi toată discuția)
Protectie angajator prin clauza de neconcurenta GabrielM GabrielM Care este formularea clauzei ( dintr-un act aditional al CIM) prin care eu ca angajator pot obtine de la firma care imi ia un angajat ( cu acordul meu!) o ... (vezi toată discuția)