avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii: inregistrare ca platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii: inregistrare ca platitor de tva

Buna ziua! Am o societate, infiintata in Romania,neplatitoare de TVA care presteaza servicii doar in Anglia pentru o firma, inregistrata tot in Romania. Serviciile sint prestate de catre administrator, firma neavind angajati. Va rog sa-mi spuneti daca societatea mea trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA, sa factureze cu taxare inversa si ce cheltuieli se pot deduce (cazare administrator, transport in Anglia). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 17:15, 23 Iunie 2016
Buna ziua,

Conform Codului Fiscal, art. 278 "Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită."

Societatea trebuie sa fie inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari, prin obtinerea unui cod special de TVA si se poate factura cu taxare inversa. De asemenea daca societatea dvs. obtine calitatea de platitor de TVA in Romania, se poate inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari si poate factura cu taxare inversa.

Detalii complete privind obtinerea codului de TVA: [ link extern ] /

Legat de deductibilitatea cheltuielilor, se poate deduce orice cheltuiala efectuata pt desfasurarea activitatii economice, insa are relevanta doar daca sunteti platitor de impozit pe profit, deoarece in cazul microintreprinderilor nu se iau in calcul cheltuielile la plata impozitului pe venit.

Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva catre o firma europeana WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Reprezint o firma din Romania si avem urmatoarea situatie. Am achizitionat de la o firma din UK marfa (echipamente industriale) pe care am ... (vezi toată discuția)
Factura furnizor servicii online buburucea buburucea Buna ziua, Firma noastra , platitoare de TVA , are cont de firma pe site-ul de anunturi cu locuri de munca si depunere cv-uri XX ( un fel de AA international ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi mioarat mioarat Am o firma platitoare de TVA,neinregistrata in ROI,care efectueaza servicii de prot.muncii.si emite o factura in lei cu TVA,pentru o firma din Ungaria ... (vezi toată discuția)