avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere in ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere in ROI

Am o firma platitoare de TVA,neinregistrata in ROI,care efectueaza servicii de prot.muncii.si emite o factura in lei cu TVA,pentru o firma din Ungaria inregistrata in VIES.
Firma din Romania trebuie sa aiba inregistrarea in ROI pentru a putea emite factura ?,avand in vedere faptul ca a emis factura cu TVA.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ctseximtrans , utilizator 08:39, 7 Iunie 2015
Prin faptul ca v-a comunicat codul de TVA din Ungaria, se aplica Cod fiscal:

ART. 133 Locul prestării de servicii

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.


ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari

(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
c) prestări de servicii intracomunitare, respectiv servicii pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;


TVA se datoreaza de beneficiar in Ungaria, factura o emiteti fara TVA. Obligatoriu trebuie inregistrare in ROI.
Multumesc,asa stiam si eu ,dar intotdeauna administratorii sau patronii firmelor cred ca "stiu mai bine" tot ce trebuie sa faca. Multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inregistrare in roi Cristina  Lung Cristina Lung O firma platitoare de TVA din Romania intentioneaza sa incheie un contract cu o firma din Marea Britanie prin care firma din Marea Britanie va furniza servicii ... (vezi toată discuția)
Facturi cu si fara tva loat loat Buna, Am o intrebare la care as dori un raspuns de la cineva, ca raspunsurile de la diferiti\\"specialisti\\" m-au indus in eroare. Iata faptele. Am ... (vezi toată discuția)