avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat pentru auto vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat pentru auto vandut

Buna ziua.
Anul trecut am vandut o masina inmatriculata pe numele meu la care se recuperase taxa de poluare de catre primul proprietar.I-am spus noului proprietar ca taxa este recuperata(taxa fiind de circa 5000 euro),n-a avut nimic impotriva,am facut contract de vanzare-cumparare,am scos-o de la fisc,i-am dat certificat fiscal, nu am scris pe talon instrainat catre,apoi am fost la Pipera la inmatriculari si am depus actele cum ca s-a schimbat proprietarul si am primit un nr. de inregistrare cum ca s-a luat in evidenta schimbarea facuta..
Acum ma trezesc cu altcineva care sustine ca a cumparat masina de la cel caruia i-am vandut eu masina si ca ar avea nevoie sa-i dau eu un contract de comodat ca sa poata merge in Muntenegru (nu este in UE) in concediu.
Intrebarea mea : Este legal sa-i dau eu asa ceva,din moment ce eu nu mai sunt proprietarul masinii ?sau daca sunt alte riscuri ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cata1569 , utilizator 09:15, 15 Iunie 2016
Dumneavoastra nu mai sunteti proprietar, astfel incat nu puteti sa incheiati un comodat pe un bun care nu va apartine
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari masini georgescucatalin87 georgescucatalin87 SPuneti-mi va rog daca am cumparat o masina si am bagat-o la fisc dar nu am inmatriculat-o in cele 30 de zile ce se intampla?...platesc amenda ???cat este ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)