Buna seara, rog sa-mi spuna si mie cineva unde trebuie sa merg mai departe daca mi s-au intamplat urmatoarele: acum circa 5-6 zile m-am intalnit intamplator cu X langa un magazin din localitate. X ma ameninta de multa vreme ca ma omoara, imi da foc casei, imi rapeste copilul iar eu la randul meu l-am instiintat ca merg pana unde e nevoie ca el sa se potoleasca (are sa-mi innapoieze 1.500 de lei). La magazin dau de X care suparat foc vine spre mine cu ceva in mana injurandu-ma si ma loveste cu capul in gura spunandu-mi ca ma imi ia gatul. M-am aparat de el folosind un dispersant pe baza de piper,. incercand sa plec. Y (cunostinta de-a lui) iese din magazin si vazand toate cele ia o furca din caruța si a incearca sa o bage in mine (am o rana la bratul stang).. am fugit sunand la 112 si spunand in cateva cuvinte cele intamplate, mi s-a spus ca o sa vina cineva. Dupa vreo doua ore vine un politist dintr-o localitate invecinata (nu ca noi nu am avea politie) sa ma sfatuiasca sa ma linistesc si sa ma feresc de ei. Nici macar nu s-a dus la magazinul respectiv sa intrebe ce a fost acolo. Asta se intampla joi. Abia luni am gasit seful de post de la noi si am mers cu o declaratie spunand ce s-a intamplat si aratandu-i bratul. Mi-a spus ca nu are ce sa faca daca nu vin cu doi martori macar. Nici macar nu putea sa ceara patronului magazinului sa vada pe camere ce s-a intamplat? Sau sa intrebe personalul magazinului (cunostine cu agresorii) ce a fost acolo? Nici macar pe fiica mea care a vazut de la distanta ce s-a intamplat?? Sunt mai credibili doi, trei martori? Ce sa fac?? Patronul magazinului se cunoaste f.bine cu agresorul, cine-mi venea mie martor? CE SA FAC?? Mai e ceva de facut sau fiecare isi face dreptate?
multumesc frumos! e aproape o saptamana si tot eu sunt cea care merge cu copilul la scoala si cu ochii in patru..la iml in primele 24 de ore se merge nu? nu vad ce mai e de facut...
Se poate merge si mai tarziu daca au ramas urme de violenta. Mergeti la parchet si depuneti plangerea, veti primi indrumari de la procurorul de serviciu in privinta certificatului medico-legal.
Legea va confera dreptul de a depune plangere penala la politia competenta conform legii.
Scoateti si certificat de la IML.
Ar putea fi vorba chiar de o tentativa de omor in cazul dvs.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat cand veti depune plangerea penala pentru a preintampina probleme la politie si sa nu va plimbe cum se pare ca s-a intamplat pana acum.
E greu de spus daca e vorba de coruptie sau de incompetenta...
Cert este ca politia nu vrea sa se incarce cu acest caz, dar motivele pot fi diferite...