avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supravegherea angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supravegherea angajatilor

Buna seara. Sunt angajata ca agent de securitate la o firma . Obiectivul unde imi desfasor activitatea are camere video. Nu am fost informata de la bun inceput despre ele si nu mi-am dat acordul pentru a fi filmata video. Nu sunt semnalate printr-o pictograma cu o imagine reprezentantiva,unele camere sunt la vedere unele nu.Camerele sunt montate de firma la care sunt angajata doar pentru a ne urmari activitatea noastra a angajatilor.Noi ca agenti de securitate ar trebui sa supraveghem activitatea din fabrica,nu sa numaram si sa contabilizam intrarile si iesirile de marfuri.Tot ce transmitem este verificat pe camere de sefa de tura.Nu am voie se vorbesc cu angatii din fabrica sau cu colegii agenti. Cand intram in tura ne sunt luate telefoanele personale ,tigarile si mancarea si lasate la casa poarta.Angajatii din fabrica au telefoane la ei si le folosesc cand este nevoie. Noi ,nu !Cand am nevoie la toaleta trebuie de fiecare data sa anunt prin statie seful de tura pentru ai cere permisiunea.Statiile colegilor fiind toate deschise .Stie toate lumea ca eu trebuie sa merg la toaleta!Rad de noi angajatii fabricii auzind de cate ori transmitem prin statie.Si noapte cand dorm aud :receptionat si comunicati !Are cadru legal patronul?Sunt monitorizata in permanenta .Cred ca se actioneaza in afara legii.In fabrica se realizeaza componente de masini nu bombe atomice! Repet camerele sunt montate pentru noi.La intarea in tura suntem avertizati ca ne vad tot ce facem.Multa teroare si imi piere si cheful de munca.Ce ma sfatuiti ? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
doinitahartagan, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:26, 16 Iunie 2016
Fisa postului vedeti ce este scris in ea. Totul tine de fisa postului, ce aveti voie ce nu aveti voie...etc.
Firma de paza la care sunteti angajata, la randul ei este angajata (contract prestari servicii) de fabrica, producatoare de componente auto, si in mare masura depinde ce este stipulat si in acel contract.Poate firma de paza se conformeaza conform protocolului.
REPET: foarte atenta cititi fisa postului si vedeti ce este trecut acolo.
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]
Aveti o problema: nu va place tipul de serviciu pe care il aveti. Acesta nu este un repros, este o constatare. Jobul este unul stresant, necesita anumite calitati pentru a fi practicat. Tot ceea ce descrieti dvs. este corect pentru o firma de securitate, ramane de vazut daca aceasta este acoperita de procedurile specifice, daca vi le-a adus la cunostiinta, este trecut totul in fisa postului, etc. Si daca sunt scapari, si firma le remediaza, dar concret nu se schimba nimic, ce faceti? Mai ramaneti?
Eu va sugerez sa va schimbati locul de munca. Ce ar fi daca unui agent de circulatie nu-i place sa stea in intersectie pe timp de ploaie, ger, etc., si ar prefera sa stea la birou, la aer conditionat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc radiatii anonim_71 anonim_71 Intrebare: Este normal ca in cabina unui agent de paza cu dimensiunile de 2mp sa se monteze doua monitoare,camera de supraveghere,senzor miscare si ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video - angajatorul operator de date cu caracter personal cyan cyan Angajatorii sunt operatori de date cu caracter personal intrucat opereaza date cu caracter personal în scopul stabilit de HGr. 500/2011 privind registrul ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere audio si video mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Doresc sa instalez in incinta firmei la care sunt propietar o camera video care capteaza si audio pentru a supraveghea oamenii care lucreaza la ... (vezi toată discuția)