avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de ordonanta presedintiala-autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de ordonanta presedintiala-autoritate parinteasca

buna seara...sant in situatia de a sta cu fica mea de 5 ani , de aproape 6 luni de zile, fiindca concubina mea a parasit domiciliul conjugal. vreau sa stiu daca pot face aceasta cerere , pentru tutela fetei. mentionez ca sant verificat de protectia copilului si asistenta sociala, permanent, si totul este in regula....concubina mea a abandonat fata, tinand legatura doar prin telefon in tot acest timp. nu a facut nimic pentru fata. eu muncesc, fata este la gradinita, este sanatoasa si creste in casa unde sa nascut. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:27, 15 Iunie 2016
Buna seara,
Cerere in fata instantei pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti puteti face dar cam fara sanse dupa parerea mea.
Nu incercati prin ordonanta presedintiala aceasta avand cu totul alta menire.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va sprijine in acest demers intrucat neavand cunostinte de drept riscati sa nu realizati nimic.
Faceți o cerere de chemare în judecată prin care să solicitați autoritatea părintească comună sau exclusivă, iar în ambele cazuri să solicitați ca locuința să fie stabilită la dvs. Aveți nevoie de proba cu acte, martori, interogatoriu, anchetă socială și, după caz, alte probe.
Și eu sunt de părere ca ordonanta se va respinge deoarece nu exista neînțelegeri.
Nici o acțiune pe fond nu e foarte bine definita în cazul dvs.
Sunt judecători care apreciază ca trebuie sa existe neînțelegeri intre parinti pentru a interveni instanta.
La o acțiune pe fond ați avea însă șanse deoarece ar exista logica sa aveți totuși ceva la mana pentru copil.
Cerere pentru tutela nu puteti face pentru ca sunteti tatal fetei.
Tutela minorului se instituie atunci când ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi, precum şi în cazul în care, la încetarea adopţiei, instanţa hotărăşte că este în interesul minorului instituirea unei tutele.

Ce problema vreti sa rezolvati prin aceasta cerere?
Cinste dvs. Faceti o cerere pe calea ordonatei presedintiale de stabilire a domiciliului fetitei la dvs. Solicitati prin aceiasi cerere si stabilirea pensiei de intretinere datorate de mama copilului, si exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs. Va fi decizia instantei daca va dispune disjungerea cererii cu privire la exercitiului autoritatii. Cautati-va un avocat. Puneti la dispozitia acestuia probe si cativa martori.

Alte discuții în legătură

Actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun in timpul casatoriei? ionescucarmen ionescucarmen ati mai intalnit ca reclamanta sa introduca actiune in timpul casatoriei sa se stabileasca autoritatea parinteasca in comun si sa fie obligat tatal sa ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)