avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de ordonanta presedintiala-autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de ordonanta presedintiala-autoritate parinteasca

buna seara...sant in situatia de a sta cu fica mea de 5 ani , de aproape 6 luni de zile, fiindca concubina mea a parasit domiciliul conjugal. vreau sa stiu daca pot face aceasta cerere , pentru tutela fetei. mentionez ca sant verificat de protectia copilului si asistenta sociala, permanent, si totul este in regula....concubina mea a abandonat fata, tinand legatura doar prin telefon in tot acest timp. nu a facut nimic pentru fata. eu muncesc, fata este la gradinita, este sanatoasa si creste in casa unde sa nascut. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:27, 15 Iunie 2016
Nu are motive temeinice sa deschida proces pe calea ordonantei presedintiale.
Practic nu exista probleme.

Un proces pe fond ar putea avea ca ratiune necesitatea unei hotarari judecatoresti dar nu e clar la ce ii foloseste hotararea judecatoreasca.

Cum custodie exclusiva nu ar obtine nu prea vad cu ce il ajuta un proces pe care il mai poate si pierde daca nu stie sa se judece.

Sfatul meu este sa stati linistit si sa asteptati un moment oportun pentru a deschide procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun in timpul casatoriei? ionescucarmen ionescucarmen ati mai intalnit ca reclamanta sa introduca actiune in timpul casatoriei sa se stabileasca autoritatea parinteasca in comun si sa fie obligat tatal sa ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)