avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... blocat roti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

blocat roti

ploua torential, era spre iesirea din oras, eram in trafic si mi s/a facut rau, am oprit in fata unei farmacii iar sotul a coborat pentru a/mi lua medicamente, era semnul de oprire interzisa.
sotul a lipsit 2 minute, moment in care mi/au blocat roata, cu mine in masina, eu incercand in masura in care puteam sa fac inteleasa situatia incare ma aflam.
mi/au vorbit urat...au intocmit un proces verbal pana sotul a mers si a platit 50 lei pentru deblocare(blocarea a fost de 7 min.mentionata de ei in proc.verbal, in proc.verbal am mentionat motivul opririi pe zona interzisa) ei nici macar nu s/au deplasat din spatele masinii mele, (pe acelasi loc interzis au stationt)
nu mi/au dat chitanta pentru suma de bani, am facut foto atata masinii mele cu avariile pornite cat si masini lor.

vreau sa le fac plangere.
ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: flower_eu_ele , utilizator 20:55, 16 August 2009
Nu aveati voie sa opriti sub semn. Ce scrie in legislatie?Daca aveati posibilitatea sa opriti in alta parte ,decat acolo de ce ati oprit tocmai acolo?
Faptul ca nu v-au dat chitanta mi se pare foarte grav! Puteti face plangere impotriva procesului verbal de sanctionare contraventionala!:)
A propos , pentru Raluca . Exista si caz de forta majora! Cand ti se face rau nu mai conteaza ce semn este! Opresti si iesi la aer curat! Din cauza asta se si fac mii de accidente mortale ...in loc sa se opreasca oamenii si sa isi dezmorteasca oasele si sa ia o gura de aer , strang din dinti si isi spun ca mai au putin...putin pana unde?!B-)
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
am oprit masina in acel loc datorita situatiei create, acolo era si farmacia, procesul verbal este intocmit de o firma SC..nu mai stiu cum i spune, scrie destul de ilizibil numele si functia si calitatea celui care l-a intocmit, orele nu corerspund in sensul ca la stergatorul de la luneta ulterior am gasit un biletel al aceleiasi firme cu alta ora decat cea a blocarii, fara alte mentiuni, pe proc.verbal am mentionat motivul opririi.
Va spun cu toata sinceritate ca mie imi suna a "teapa" ! Numai politia poate intocmi procese verbale de contraventie ..nu un SRL! Nu m-ar mira ca acea firma nici sa nu existe sau habar sa nu aiba reprezentantii ei de ce fac ace baieti cu blocatul rotilor!B-)
chiar asta voiam sa aud, poate exista vreo intelegere intre politie!, politia comunitara si diferite firme, in speta cea de care va spun eu , sc artera park srl, care sa faca acest lucru.

am facut foto. masinii si persoanelor care mi/ blocat roata, erau imbracate civil, si circulau cu o Dacie rablagita.

in partea de jos a asazisului p.v. scria ca procesul verbal s/a incheiat in baza contractului de concesiune nr...
si mi/a dat drept de contestatie in 15 zile de la comunicare si se depune la SC Artera....






Alte discuții în legătură

Amenda si roata blocata, am sanse sa castig plangerea contraventionala? sozo sozo am primit amenda si a fost blocata roata la masina. Am platit amenda si am semnat procesul verbal cu o mentiune >am oprit 5 minute sa merg la o institutie ... (vezi toată discuția)
Amenda fara proces verbal? ILI2191 ILI2191 Buna seara. Recent am oprit 2-3 minute in fata unui magazin de cartier, fara a stanjeni traficul cu masina semnalizata si cand am plecat, la vreo cativa metri ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru oprire interzisă. AlecuPaun AlecuPaun Am print fluturaș cu luare la cunoștința/amenda pentru oprire interzisă, ca urmare sa ma duc sa întocmesc procesul verbal. Pe strada unde am parcat nu ... (vezi toată discuția)