avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda fara proces verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda fara proces verbal?

Buna seara. Recent am oprit 2-3 minute in fata unui magazin de cartier, fara a stanjeni traficul cu masina semnalizata si cand am plecat, la vreo cativa metri in fata mea am zarit prea tarziu indicatorul care confirma oprirea interzisa pe portiunea unde ma aflam in momentul opririi, indicator care era partial ascuns de crengile unui copac.
Mentionez ca strada pe care ma aflam nu este una principala, ci mai mult o artera printre blocuri cu un singur sens si doua benzi,iar la acea ora traficul este aproape inexistent.
In magazin si-au facut aparitia trei cadre de politie, dar care erau interesati sa cumpere ceva si nu de proprietarul masinii oprite in fata pe avarii. In cazul in care acestia nu mi-au spus nimic,nu mi-au cerut actele si nici nu am primit vreun proces verbal pe care sa.l semnez , ma pot astepta sa primesc o amenda prin posta?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 05:54, 18 Mai 2018
În general se legitimează omul si i se spune ca nu e nicio problemă iar apoi primeste amenda acasa.Asa am inteles ca se cam procedează.

Se poate sa faca cumva la fel si cu masina...
Nu este legal.dar o amendă necontestată rămâne buna de plata...
Va multumesc pentru raspuns. Eu imi asum greseala, insa am considerat ca din moment ce nu am avut niciun fel de interactiune si acestia nu m-au legitimat am scapat de amenda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ILI2191 a scris:

In cazul in care acestia nu mi-au spus nimic,nu mi-au cerut actele si nici nu am primit vreun proces verbal pe care sa.l semnez , ma pot astepta sa primesc o amenda prin posta?

Nu.
Nu vi se poate face PV doar pentru că sunteți proprietarul, întâi trebuie să vi se ceară informații despre cine a condus mașina în acea zi.

Dacă au notat numărul mașinii (nu prea cred, ați fi observat sau v-ar fi întrebat dacă a dumneavoastră e mașina) veți primi o înștiințare să comunicați datele șoferului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ispaslabis ispaslabis Buna! Ma deplasam cu masina pe o sosea cu 2 benzi pe sens,am depasit o masina de pe prima banda si in timp ce ma aflam in depasire o persoana din alta ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)
A2,trafic aglomerat,am schimbat banda 1 cu 2 moment în care ... Pantaźi Iuliana Pantaźi Iuliana A2,trafic aglomerat,am schimbat banda 1 cu banda 2(după asigurare,semnalizare) moment în care am văzut ca mașina din fata mea frânează și oprește. Am ... (vezi toată discuția)