avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecin care nu locuieste in curte dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecin care nu locuieste in curte dar inchiriaza la diverse firme

Buna ziua.Suntem o curte cu 10 apartamente toti propietari dar un vecin care a cumparat 2 apartamente nu locuieste in curte dar inchiriaza la diverse firme fara acceptul vecinilor toti acesti chiriasi intra cu masinile cum ii taie capul fac haos ,pana la urma am pus lacat pe poarta de intrare masini.Intrebarea este avem dreptul sa pastram lacatul fara sa avem probleme legale?Trebuia sa ceara acceptul nostru sa dea in chirie la firme?Ce putem face ca in viitor ne putem trezii cu si mai multi chiriasi adica cei care lucreaza la aceste firme ,avem chiar si radio!tot fara nici un accept semnat.Am uitat sa precizez ca cele doua apartamente figurau apartamente de locuit cand au fost cumparate.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
simo68, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:52, 17 Iunie 2016
Pentru stabilirea sediului social sau puncte de lucru a unor firme, acestea trebuie sa ceara acordul vecinilor direct invecinati (sus, jos, stanga, dreapta) si avizul asociatiei de proprietari (presedinte, administrator) daca exista.
Pentru ca initial erau apartamente de locuit iar ulterior li s-a schimbat destinatia in spatii cu alta destinatie (comerciale), aceasta schimbare trebuia sa se faca tot cu aprobari, cereri, dosare...
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si vedeti cum ar fi trebuit sa decurga lucrurile si cum au decurs. Apoi sesizati primaria pentru a fi obligati sa intre in legalitate.
La nivelul imobilului de locuit in comun fiind vorba despre imobil la curte-este constituita asociatie de proprietari ?
Nu avem asociatie de propietari si nici un vecin nu a semnat nimic pentru infiintare de firme ,el a spus ca nu avea nevoie de noi dar apartamentele au fost inainte cumparate cu legea 112 si apoi cumparate de acest nou vecin nu stim prin ce procedee .Incalcam vreo lege ca nu lasam pe cei de la firme sa intre cu masina ca deja ne-a amenintat cu politia!Am cautat pe internet si 2 firme au sediul aici fara nici o aprobare de la noi si in curte deja sint 5 firme si o gramada de oameni tot intra.
Politia nu va face nimic ,in cel mai bun caz (pt firme) va ameninta dar nimic in scris .In functie de activitatea firmelor ,notificati primaria ;de asemenea faceti plangere la politie pt tulburarea ordinii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fapta savarseste presedintele asociatiei de proprietari ? fldan fldan Mi-am stabilit sediul profesional al cabinetului de avocat in apartamentul in care locuiesc. Evident ca desfasor activitate si primesc clientela. Problema ... (vezi toată discuția)
Acceptul vecinilor la schimbari de activitate ale societatii invecinate iordantonio iordantonio La stabilirea sediului social al unei societati intr-un condominium, fara asociatie, se solicita la ORC conform Legii nr. 230/2007 acordul vecinilor directi ... (vezi toată discuția)
Luarea in evidenta la seful de bloc? bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua M-am mutat in data de 15.10.2010 intr-un apartament pe baza de contract de inchiriere. - As dori sa aflu ce obligatii legale am fata de seful de ... (vezi toată discuția)