avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce fapta savarseste presedintele Asociatiei de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce fapta savarseste presedintele Asociatiei de Proprietari ?

Mi-am stabilit sediul profesional al cabinetului de avocat in apartamentul in care locuiesc. Evident ca desfasor activitate si primesc clientela.
Problema este ca am primit de la Asociatia de Proprietari o scrisoare prin care sunt acuzat ca am schimbat destinatia apartamentului si mi se aduce la cunostinta ca daca in termen de "x" luni nu intru in legalitate prin obtinerea acordului tuturor locatarilor de pe verticala si orizontala cu care ma invecinez si acordul asociatiei de proprietari atunci asociatia ma va reclama la "organele in drept" pentru ca sa intru in "legalitate".
Am studiat aceasta problema si in procent de 100% pot spune ca NU ESTE NECESAR nici un fel de acord deoarece nu am schimbat destinatia apartamentului prin faptul ca primesc clientela si desfasor activitate in apartamentul in care si locuiesc.
Ce fapta savarseste presedintele Asociatiei de Proprietari cand te acuza pe nedrept ca ai schimbat destinatia apartamentului si te ameninta ca te reclama daca in termen de 3 luni nu obtii acordul asociatiei si al vecinilor ?
(scrisoarea respectiva a fost trimisa prin posta cu confirmare de primire si poarta semnatura si stampila presedintelui asociatiei de proprietari)
Cel mai recent răspuns: ESTRANGED , utilizator 00:30, 11 Iunie 2007
1.Sunteti chirias sau proprietar?
2.Locuiti la parter cu acces din strada?
3.Ati luat la cunostinta statutul si hotararile adunarilor generale ale asociatiei de locatari in cauza?
4.Sediul social vi se pare totuna cu locuinta?
5.Asociatia a intervenit , nu atat pentru apartamentul dvs , ci pentru ca avand program cu publicul , folositi intr-o cota mai mare spatiile comune , si pe de alta parte puteti deranja vecinii prin trafic intens *sau altele* , de aceea aveti nevoie de acordul acestora.
o data ce primesti clientela,folosesti mai mult decat ceilalti locatari spatiile comune, prin desfasurarea unei activitati de cab .de avocatura in apartament ai schimbat in parte destinatia anterioara a apartamentului si anume acum e si birou si locuinta ori cu biroul trebuie sa fie de acord si locatarii invecinati...si atentie la punctele de vedere expuse de antevorbitorul meu sunt de importanta majora! bafta sa auzim de bine!
Vecinii mei folosesc apartamentele lor pe post de carciuma si fac mai mult deranj decat clientii mei. Mai multi betivi vin la ei decat clienti la un cab de av.
Inseamna ca si ei trebuie sa ceara acordul meu pentru carciuma lor
Corect ?
fara suparare carciuma se aduna ad-hoc ;daca te deranjeaza te poti dresa organelor responabile cu ordinea publica sa restabileasca ordinea....dar tu vrei sa functionezi cu cabinetul cat se poate de legal si linstit ori atunci nu inteleg ce probleme ai cu aprobarea din partea vecinilor doar nu fac chef clientii cand vin la tine,ar trebui sa obtii aprobarea fara probleme!si apropo presedintele nu savarseste nici o fapta !
Ba da, presedintele savarseste fapta de a respecta legea. Daca vecinii nu si-au schimbat destinatia locuintei in carciuma si sunt numai niste prieteni care se aduna , sesizati si dvs. asociatia de proprietari si in rest , subscriu la raspunsul de mai sus.

Alte discuții în legătură

Acord vecini / presedinte de bloc pentru schimbare sediu pfa aclara aclara Imi doresc sa schimb sediul social al PFA-ului pe care il detin si stiu ca am nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru ca desfasor ... (vezi toată discuția)
Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet avocatura fldan fldan Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ? (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet kinetoterapie parter bloc nicolae80 nicolae80 Buna ziua, Am cumparat un apartament la parterul unui bloc si as vrea sa deschid un cabinet de masaj si kinetoterapie;as fi interesat de ce aprobari am nevoie ... (vezi toată discuția)