avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Testare aplicatii software la domiciliu pentru firma ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Testare aplicatii software la domiciliu pentru firma din strainatate

Buna ziua!

Incerc sa aflu cum se poate desfasura o colaborare de acest gen, remote, intre o persoana rezidenta in Romania si o firma din strainatate. Este legal posibil? Ce acte ar trebui sa existe/fie create pentru angajat? Salariul va fi impozitat? Cum?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:50, 17 Iunie 2016
In primul rand trebuie sa va lamuriti daca lucrati ca angajat sau ca liber profesionist. Daca lucrati ca angajat, de formalitati se ocupa firma. Daca lucrati ca liber-profesionist, va faceti PFA si angajati contabil pentru plata taxelor.

Atentie: angajatorii nu cer niciodata bani de la angajat, nu se dau bani pentru teste in scopul de a fi angajat. Daca angajatorul va cere sa transferati bani unor terti, sunati imediat la Politie, altfel va va fi blocat contul si veti raspunde penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultant it remote pentru firma din sua; pfa sau ce alternative? anpetre anpetre Salut, Doresc sa colaborez cu o firma din SUA. Eu prestez servicii de software development. Ei mi-au spus ca nu ma pot plati la distanta decat sub forma de ... (vezi toată discuția)
Loc de munca / frauda / spalare de bani sergiubuza sergiubuza Buna! Am intampinat urmatoarea problema la locul de munca si nu stiu cum sa actionez mai departe. Totul a inceput cand in luna Octombrie am aplicat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte si incasari externe, obligatii, declaratii, etc adrianciocalau adrianciocalau Din 2006 lucrez ca PFA in mare parte pentru o firma din USA. Lunar facturez o suma de bani pentru care tai FACTURA FISCALA cu suma primita convertita in RON la ... (vezi toată discuția)