avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe FONDUL DE MEDIU
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

FONDUL DE MEDIU

Buna ziua,

Am si eu doua nelamuriri in legatura realizarea declaratiilor catre Administratia Fondului pentru Mediu :

1. Un importator de vopsele ( care le foloseste in procesul de productie) cum trebuie sa declare la Fondul de Mediu:
- Ca si ambalaj mai exact contributia de 2 lei/ kg ( conf. art. 9 alin. 1, d OUG 196/2005 )
- Sau sa plateasca 2% din valoarea subs. ( conf. art. 9 alin. 1, e, OUG 196/2005 )

2. Un importator de produse cosmetice ( vopsele de par, lacuri unghii, fixativ ) trebuie sa declare la Fondul de Mediu recipientii ca si ambalaj de sticla, metal etc. ? ( contributia de 2 lei/ kg sau sa plateasca 2% din valoarea subs. periculoase ). Pot fi considerate periculoase anumite produse cosmentice ( avand in vedere ca nu au nici o specificatie trecuta pe ambalaj ) ?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Administratia fondului pentru mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri in legatura realizarea declaratiilor catre Administratia Fondului pentru Mediu : 1. Un importator de vopsele ( care ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate catre fondul pentru mediu potrivit oug nr.196/ 2005 tamarka tamarka Stimati colegi, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema: in prezent firma in care lucrez este verificata de fondul de mediu privind ... (vezi toată discuția)
Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)