avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie conform legea 192/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie conform legea 192/2015

Recalcularea pensiei(mai bine zis valoarea numitorului) se face conform art134 alin3 din Normele de aplicare ale legii 263.2010
Am avut dreptate cand am afirmat ca se aplica art 134 alin 3. Acum vad ca onor guvernul,pentru a evita un val de procese, vrea sa modifice normele de aplicare ale legii 263. As dori sa stiu daca ,legal, se pot schimba regulile in timpul jocului sau mai bine spus daca aceste modificari sunt legale retroactiv
Se aplica art.134 (3) din H.G.257/2011 , dar sub forma modificata si completata.
Si totusi imi pun intrebarea retorica cat de legala este modificarea HG in 2016(toamna) pentru o lege aparuta in 2015 cu aplicabilitate din ianuarie 2015? Aceasta aplicare retroactiva este legala in fata unei instante de judecata?
Asteptam sa vedem ce efecte va putea produce urmatorul proiect de Hotarare de Guvern:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate modifica stagiul complet de cotizare stabilit de lege ? Carp Mircea Carp Mircea Legea 192/2015 Art. 169^1. (3) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (2), la numărul total de puncte realizate de acestea până la data prezentei ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 192/2015 felipedumi felipedumi In cursul anului 2016 am avut 6 intrevederi cu reprezentantii Ministerului Muncii cu privire la aplicarea legii 192/2015, de fiecare data cu puncte de vedere ... (vezi toată discuția)
Ce pensionari vor beneficia de prevederile legii 192/2015 Carp Mircea Carp Mircea Potrivit legii 192/2015 beneficiaza de majorarea punctajelor cu 50%, respectiv cu 25% urmatorii pensionari: -Cei care au lucrat in grupele superioare I si ... (vezi toată discuția)