avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata fara mentionarea datelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata fara mentionarea datelor personale

Buna ziua,

Primesc mesaje comerciale nesolicitate prin e-mail in fiecare luna de la diverse firme. Acest lucru se intampla de ani de zile. Am trimis plangeri catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cea care se ocupa cu asa ceva, insa cred ca si aici coruptia este in floare.

Ca urmare, as dori sa ma adresez instantei direct contra respectivelor firme si sa le cer despagubiri pentru ca mi-au afectat dreptul la viata personala prin incalcarea Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice si a Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Problema este urmatoarea:

In Cererea de chemare in judecata sunt obligata sa imi trec urmatoarele date de identificare: nume, prenume, adresa de domiciliu si CNP. Avand in vedere ca cererea trebuie depusa in atatea exemplare "cate sunt necesare pentru comunicare", rezulta ca un exemplar va ajunge la firma parata. Insa societatea respectiva nu cunoaste despre mine decat adresa mea de e-mail, obtinuta fraudulos, iar ca sa o dau in judecata, Codul de procedura civila ma forteaza sa pun la dispozitie paratei toate datele mele personale, in special adresa de domiciliu.

Intrebari:
Se poate ca exemplarul Cererii de chemare in judecata adresat paratei sa nu contina datele mele personale? Daca da, ce articol din lege specifica acest lucru?
__Presupunand ca raspunsul la prima intrebare de mai sus este afirmativ, parata are dreptul, conform legii, sa studieze dosarul de judecata. Deci va ajunge sa vada celalalt exemplar din Cererea de chemare in judecata si va obtine, astfel, si restul datelor mele de identificare.__
Ce pot sa fac?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: RoSo , utilizator 20:17, 16 Iunie 2016
RoSo a scris:
Se poate ca exemplarul Cererii de chemare in judecata adresat paratei sa nu contina datele mele personale?

Nu se poate. Nu puteți întocmi, distinct, o cerere adresată pârâtei și una adresată instanței. Trebuie să întocmiți o singură cerere de chemare în judecată, pe care o veți depune în atâtea exemplare câte sunt necesare pentru comunicare, plus unul pentru instanță.
Am inteles.

Una dintre acuzatiile pe care le aduc paratei in Cerere ar fi ca a obtinut in mod ilegal adresa mea de e-mail si cer instantei sa oblige firma la divulgarea sursei de la care detine aceasta informatie. Care va fi rezultatul, daca instanta va da curs solicitarii mele sau nu, daca parata se va conforma sau nu, nu conteaza in acest moment.

Ideea este ca legislatia se contrazice pe ea insasi: cineva detine fraudulos 1 data cu caracter personal despre mine, iar eu chem pe acel cineva in judecata ca sa imi spuna de unde o are, insa legea ma obliga sa ii divulg restul datelor cu caracter personal despre mine pe care nu le stia inainte. In plus, eu nu stiu nimic despre parat decat o adresa de e-mail care, oricum, apartine unei persoane juridice.

Chiar daca nu ar fi vorba despre acest caz, nu vad de ce paratul trebuie sa stie unde locuiesc, cati ani am si unde m-am nascut (ultimele doua informatii fiind disponibile in C.N.P.). Practic, prevederile Codului de procedura civila pot sa iti pun viata in pericol, mai ales daca faci cereri de chemare in judecata catre o multitudine de firme ce iti trimit mesaje nesolicitate.

Daca stie cineva in baza caror articole din cadrul caror legi pot ataca Codul de procedura civila din acest punct de vedere, astept un punct de vedere. Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi mai trebuie ? ku990 ku990 A. Obligatia de a depune in exemplare urmatoarele acte; cerere de chemare in judecata; inscrisurile doveditoare; B. Obligatia de indica urmatoarele; numele ... (vezi toată discuția)
Judecatoria cere sa precizez cnp-ul unei persoane ContSters414820 ContSters414820 La judecatorie mi sa cerut sa aduc cnp persoanei care o reclamam .au facuto ca sa nu mai pot porni procesul ca nimebi nu a vru sa dea detali despre cnp -ul ... (vezi toată discuția)
"comunicare adresa" este echivalenta cu chemarea in judecata? ... Iaan Iaan \"Comunicare Adresa\" este echivalenta cu chemarea in judecata? Buna ziua, am primit (data de pe plic 15.04) o \"Comunicare adresa\" (data emitere 4.04.) ... (vezi toată discuția)