avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartii Dar Nu Divortati, Sotia nu ma lasa sa-mi vad ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartii Dar Nu Divortati, Sotia nu ma lasa sa-mi vad copilul

Buna.
Am 25 de ani si sotia 22 de ani suntem casatoriti,avem o fetita de un an jumate, pana acum am locuit impreuna cu sotia si fetita la parinti mei.Pe parcurs au aparut divergente intre mine si sotia mea deoarece nu-i mai convenea situatia de acasa si s-a hotarat sa se mute la mama ei impreuna cu fetita.Intrebarea mea este cum as putea sa iau si eu fetita macar 2-3 ore pe zi sa-mi petrec timpul cu ea, sotia neacceptand sa mi-o dea considerand fetita prorietate personala negandinduse si la sentimentele mele fata de copil.ea accepta doar in prezenta ei si cateva minute in casa scari sau pe strada cateva minute.
vreau si eu drepturile mele de tata daca le am,nu vreau sa iau copilu noapte de langa mama ei doar 2-3 ore pe zi.
Deci aceasta imi este situatia si intrebarea.
Va rog respectos sa-mi dati un sfat.
Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:16, 17 August 2009
faceti actiune in instanta pentru stabilirea legaturilor personale cu minora.
va trebui sa treceti in actiune, un anumit program de vizita.
tineti cont de varsta copilei....

succes


av.m.vasilescu
:(
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
blackmagnum, utilizator
"Asa prevede legea"-"Ita lex scripta est"

Formulati actiune civila pentru stabilirea legaturilor personale cu minorul la Judecatoria pe raza teritoriala a careia se afla domiciliul actual al partintilor sotiei(locul unde locuieste in prezent sotia cu copilul),independent de plangerea formulata la politie.Probabil ca politistul va va recomanda acelasi lucru.De fapt politia nici nu are competenta in solutionarea unor astfel de plangeri precum cea formulata de dvs.
Daca totusi considerati ca ar exista imixtiuni ale cumnatului dvs.,politist comunitar ,formulati plangere adresata superiorilor acestuia in care descrieti comportarea acestuia
deci sa inteleg ca ce am facut eu e "apa de ploaie",agentu care sa ocupat de problema mea a zis sa vin maine dimineata la sectie ca ma voi intalni cu un politist de proximitate sau ceva de genu...or cum nu stiu ce va fi maine si ce rezolvare va aduce toata treaba asta si am inteles ca o va chema si pe ea sa dea declaratie ...cineva mi-a zis sa merg la un avocat si sa cer sa inainteze ordonantza presidentiala sau asa ceva pentru am primi dreptu sa pot lua si eu fetita macar o oa ca din spusele agentilor de politie de la sectia la care am fost mi-au zis ca am acest drept de 2 ore ... deci totusi trebuie sa angajez un avocat chiar daca nu vreau sa inaintez actiune de divort?

multumesc cellor care mi-au raspuns
Pai trebuie sa vedeti totul cam asa:
Deoarece nu exista nici o hotarare in privinta copilului ambii parinti au drepturi egale.
Insa dreptul dvs de a avea legaturi cu fetita nu poate fi executat silit: pentru a putea fi executat silit este necesar ca existenta dreptului sa fie "constatat" de o instanta judecatoreasca printr-o hotarare care sa poata fi, la nevoie executata silit. De regula prin hotararea asta se stabileste foarte concret cum va fi exercitat dreptul dvs de a avea legaturi personale cu fiica dvs.
Pana atunci... daca sotia nu vrea, nu puteti actiona cu forta, iar organele judiciare nu pot intervenii. Pe langa asta politia nu are nici o competenta aici.

Cel mai bine este sa mergeti la un avocat care sa faca ce este necesar.

Alte discuții în legătură

Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa? rpetre79 rpetre79 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa obtin dreptul la vizita dupa 6 ani de la divort,perioada in care am platit pensie alimentara(si platesc), mi_am ... (vezi toată discuția)