Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa obtin dreptul la vizita dupa 6 ani de la divort,perioada in care am platit pensie alimentara(si platesc), mi_am vazut fetita doar de doua ori la domiciliul tatalui ei si in rest pe ascuns dar fara sa iau contact cu ia.#-o
aveti dreptul de a avea legaturi personale cu minora, intr-un program pe care il veti cere printr-o cerere adresata instantei de judecata.Nu conteaza daca pana in prezent nu ati avut o astfel de cerere.Nimeni nu va poate interzice dreptul de a avea legaturi personale cu copil dvs.
Da.Nu trebuie sa va mai ascundeti sa va vedeti copilul, indiferent caty timp a trecut de la divort.Este drreptul copilului in primul rand de a avea legaturi personale cu parintii sai , pentru ca , in definitiv trebuie sa stie niste lucruri, sa fie informat si sa i se explice situatia.
Formulati actiune civila,prin care solicitati sa aveti legaturi personale cu minora,in contradictoriu cu sotia dvs.si cu Autoritatea tutelara din cadrul primariei de domiciliu, al paratei(fosta sotie).
Atata timp cat nu sunteti decazut din drepturile parintesti printr-o hotarare definitiva si irevocabila ,actiunea va fi admisa de instanta.
Este bine sa incercati sa luati legatura cu mama copilului si poate cadeti de acord asupra programului de vizitare inainte de a ajunge in sedinta judecata.
Apoi instanta urmeaza sa pronunte o hotarare care sa tina seama de acest acord.
Daca,nu instanta va stabili programul.
Formulati o actiune judecatoreasca privind stabilirea de catre instanta a unui program vizitare minor.
Puteti solicita pe langa incuviintarea de catre instanta a vizitelor la domiciliul dvs. periodic (de preferat la sfarsitul saptamanii) sa luati fetita si in timpul vacantelor scolare (sa zicem jumatate din perioada vacantei) la domiciliul dvs. dar va trebui sa dovediti ca aveti/indepliniti toate conditiile necesare pentru protejarea interesului superior al copilului (locuinta, hrana, supraveghere etc.).
va trebui sa investiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect program de vizitare minora. sau daca ati obtinut initial acest drept iar tatal copilului se opune puteti solicita pe calea instantei de judecata acordarea dreptului de a avea legaturi personale cu minora.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)