Piritii au de platit catre mine 42.000 de lei drept de folosinta . Hotarire certficata . Intrebarea este : pot cere ca si despagubire numai imobilul acestora care a fost expertizat la 41.000 de lei , separat, fara a se pune in discutie intreaga proprietate adica , imobil + teren aferent ?
DECI : am cistigat un proces in care Instanta mi-a acordat ca si despagubire pt. drept de folosinta 42.000 lei . Piritii : unul nu are venituri , celalat are pensie . Ambii locuiesc ca si coproprietari in acelasi imobil . Eu vreau sa il execut pe cel fara venituri pe partea lui de imobil , iar ecel cu pensie , sa ii pun poprire . Acestia doi , mamasi fiu , locuiesc in aceasta cladire care a ramas in urma unui partaj judiciar pe care l-am cistigat . Eu am ramas cudoua parti , iar acestia cu o parte din masa partajabila . Cladirea reprezinta treimea cu care au ramas acestia care nu au iesit din indiviziune , locuiaesc asa la gramada . Pot sa ii execut asa cu am aratat mai sus ?
Ei impreuna o 1/3 ca si cota parte, asa inteleg. Puteti apela la executor pt executare imobiliara a amandurora si scoate treimea la licitatie si apoi adjudec in contul creantei, inteleg ca dvs aveti 2/3 din restul imobilului..