Am un partaj judiciar - iesire din indiviziune - la care am conexat un dosar - pretentii lipsa de folosinta - . Am acolo 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , adica a restului de 1/3 , in compensare cu suma ce mi s-ar acorda ca si despagubire , daca aceasta acopera prejudiciul . Casa este o darapanatura aproape , nu valoreaza mai mult 20.000 lei partea piritilor , iar la o estimare a unui expert a reiesit ca despagubire cam 30.000 lei . Ce parere aveti ?
Este destul de discutabil daca instanta va admite cererea privind despagubirea privind lipsa de folosinta.
Daca ati inceput litigiul pe noul cod de procedura, nu mai puteti modifica cererea si sa solicitati constatarea compensarii.
Puteti sa face acest lucru in momentul pronuntarii hotararii pe cale amiabila sau luand legatura cu un executor.
Spun ca depinde de la caz la caz. Eu cunosc un caz in care nu s-a admis despagubire pentru lipsa de folosinta a imobilului. Depinde insa de judecator.
Daca amandoua cererile au fost admise, cand sa mai faceti compensarea?
In mesajul initial ati formulat: daca mi s-ar acorda despagubire si nu ca vi s-a acordat.
deci : este pe rol partaj judiciar la care s-a conexat aceasta cerere de despagubire . am /3 din casa si 2/3 din teren7000 mp . am cerut despagubire deoarce nu am fost lasat sa folosesc . cererea de chemare in judecata s-a admis si la cererea mea s-a conexat la partaj . vreau sa stiu daca in aceasta situatie pot sa cer toata casa , adica sa mi se atribuie si 1/3 a piritilor , in cazul in care suma ce va fi stabilita de catre expert , va acoperi valoarea calculata de expertul de la indiviziune . acum este mai clar ??