avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj... Hartuire... Amenintare...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj... Hartuire... Amenintare...

Buna,
Am o problema mai ciudata, si as dori sa va cer un sfat.
este vorba despre "tatal" meu care din 83 este plecat din tara si din 89 este cetatean American.Acest "american" in 2008 m-a rugat si imputernicit sa vand o jumate de imobil a carui proprietar a fost, cerand ca sa ii platesc o ipoteca (obtinuta cand a fugit din tara) si restul de datorii care s-au acumulat, singura pretentie 1 dolar (in scris)..pret 22.000 euro, partea lui 11.000...vandut si platit tot.
In 2015 m-am trezit cu o plangere facuta catre politie, cum ca am vandut casa cu 50.000 euro si ca nu i-am dat nimic...politaia a cercetat si a constatat ca este dus cu pluta..ok
De aproximativ doua luni a inceput cu telefoane si email-uri de amenintare, iar de ceva timp posteaza o poza cu buletinul meu complect si cu textul aferent ca a fost furat si ca sunt hot.
Ce pot sa fac? Politie...Judecatorie? Reclamatie in RO sau un SUA?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
b_nvalentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 16 August 2016
Aveti dovezi ca i-ati achitat obligatiile asumate in imputernicire?
In imputernicire nu mi se cere nimic, am dovezi ca i-am achitat datoriile
Sunt de parere ca in situatia in care se va da inceperea urmaririi penale, se va dispune ulterior renuntarea la urmarirea penala, in temeiul art.318 Cpp.
Tatal are cetatenie Ro sau doar US?
Nu mai are cetatenia RO...doar US
Legea penala romana se poate aplica, teoretic, in acest caz, insa punerea in miscare a actiunii penale se poate face doar cu autorizarea prealabila a procurorului general al parchetului de pe langa ICCJ si numai daca fapta nu face obiectul unei proceduri judiciare in US, daca insa fapta este incriminata in US, atunci acolo trebuie depusa plangerea, insa ...

Alte discuții în legătură

Recunoasterea unei perioade de detentie executata in sua bsm33 bsm33 Daca am executat o perioada de inchisoare in SUA si am decizia data de curtea care m-a condamnat in US, acea perioada de inchisoare este recunoscuta in Romania? (vezi toată discuția)
Dosar repus pe rol. depunere dovezi oltul oltul In baza art. 344 alin. 1 Cod de procedura penala, repune cauza pe rol..... deci dosarul meu a fost repus pe rol....pot sa mai depun dovezi in dosar? intreb ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu mai locuiesc in romania, dar detin inca cetatenia ... LaviBe LaviBe Buna ziua, Nu mai locuiesc in Romania, dar detin inca cetatenia ro. Doresc sa depun o plangere penala, referitoare la vanzarea unui apartament fara a fi ... (vezi toată discuția)