avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Nu mai locuiesc in Romania, dar detin inca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Nu mai locuiesc in Romania, dar detin inca cetatenia ...

Buna ziua,

Nu mai locuiesc in Romania, dar detin inca cetatenia ro. Doresc sa depun o plangere penala, referitoare la vanzarea unui apartament fara a fi instiintata si fara a-mi recupera sumele platite. Am imputernicit o persoana sa administreze ca un bun proprietar (cu drept de vanzare), dar acesta, cu rea intentie a refuzat sa plateasca ratele si tot el, prin artificii a reusit sa vanda apartamentul prin executor judecatoresc la un pret de nimic.
Imobilul este situat in Constanta, iar individul este o persoana cu o condamnare la activ. Cum pot face o plangere penala daca nu am posibilitatea unui semnaturi electronice si cum pot face demersurile de a sesiza procuratura.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
LaviBe, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 6 Mai 2021
i-ati dat bani sa plateasca ratele si nu le-a platit ?
nu, am platit ratele pana am plecat din tara, adica 4 ani inclusiv avansul care a fost considerent, In timpul celor 4 ani am deschis actiune pentru dobanzi abuzive. Dupa ce eu am parasit Romania el a incetat sa plateasca. Am castigat procesul pentru dobanzi abuzive si toti banii care i-am platit pana atunci au fost virati in cont, apoi au redus ratele. Sumele din acele dobanzi erau fabulos de mari, motiv pentru care si ratele s-au redus considerabil.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
LaviBe, utilizator
sa administreze un bun, nu inseamna sa dea bani de la el,
ce intelegere ati avut cu el de fapt ?
imi pare mai mult de competenta instantei civile.

Da, in contractul de mandat era specificat ca trebuie sa plateasca ratele pentru ca el se folosea de bun...
Problema e ca, el nu a mai platit nici o rata, bunul trecand in executare silita.
Cand bunul s a vandut, s a stins datoria la banca, dar bunul a fost vandut sunt pretul real, lucru ce demonstreaza ca a fost administrat cu rea credinta.
bunul fiind vandut prin executare silita, s-a vandut la un pret mult mai mic, asta nedepinzand de imputernicit.
pacat ca nu ati controlat plata ratelor.
ce ati patit dvs tine de instanta civila in opinia mea si daca nu aveti din ce recupera paguba, aia e.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma leasing marianacornaciu marianacornaciu Am avut o masina luata in leasing pe care am predat-o firmei de leasing dupa un an jumatate de folosinta si de plata a ratelor dupa 2 ani firma de leasing ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut bancar dupa divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua! In anul 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la o banca in care fostul sot este titular iar eu sunt coimprumutant. In 2012 am divortat, ... (vezi toată discuția)
Recuperare sarcini c.f- asociatie proprietari marinel1973 marinel1973 In imobilul in care locuim, un apartament a fost cumparat de catre proprietarii acestuia cu credit bancar. La un moment dat acestia nu au mai putut plati ... (vezi toată discuția)