Daca am executat o perioada de inchisoare in SUA si am decizia data de curtea care m-a condamnat in US, acea perioada de inchisoare este recunoscuta in Romania?
situatia este asa... am fost condamnat in RO la 4 ani, am inceput sa-i execut, apoi in timp ce executam am fost extradat in SUA (ca fiind imprumutat in timp ce executam pedeapsa in RO). In SUA dupa 25 de luni am fost condamnat la "timp servit" si am revenit in tara. Ma asteptam sa fiu arestat la aeroport la intoarcere dar se pare ca nu s-a intamplat si acum sunt liber. In decizia de extradare se specifica ca trebuie sa fiu returnat in tara de catre autoritatile americane la finalizarea anchetei din SUA pentru a-mi continua executarea mandatului din RO. Conform fractiei de 2/3 din 4 ani trebuia sa execut 32 de luni... eu am executat in total 35 pana acum.... Vreau sa rezolv problema si nu prea stiu cum sa procedez...
Trebuie sa aveti dovezile ca ati executat pedeapsa.
Sa va cautati avocat in tara ca sa va faca cererea si sa va reprezinte.
Dupa parerea mea poate depune cererea si pana sa veniti in tara.
Puteti executa si toata pedeapsa pana nu dovediti daca nu va corelati bine cu avocatul.
am decizia din SUA luata de la curtea districtuala de acolo si notarizata (stampilata, semnata, legalizata de curtea de acolo). presupun ca trebuie tradusa si legalizata aici in RO. Am si acte ca am muncit si certificate de absolvire a anumitor cursuri si programe care se realizau acolo. Presupun ca instanta le va verifica sau ceva de genul asta?