avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde sa-mi trimita americanii documentele ce ma pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde sa-mi trimita americanii documentele ce ma pot ajuta la eliberarea conditionata ?

la sfarsitul lunii mai termin de executat o pedeapsa in sua
in perioada cit am stat aici ar fi trebuit sa execut o pedeapsa in tara
de aici voi primi sentinta si alte documente care sa ma ajute la eliberarea conditionata in tara
unde imi pot trimite americanii documentele oficiale ce vor fi intocmite aici ?
acasa imi zic ca nu o pot face
ma intereseaza ca in momentul in care declansez procesul in tara , sa pot apela la ele
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:30, 14 Mai 2014
sa va trimita actele la instanta de executare care este:

Instanţa de executare

Art. 553. - (1) Hotărârea instanţei penale, rămasă definitivă la prima instanţă de judecată sau la instanţa ierarhic superioară ori la instanţa de apel, se pune în executare de către prima instanţă de judecată.
(2) Hotărârile pronunţate în primă instanţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pun în executare, după caz, de Tribunalul Bucureşti sau de tribunalul militar.
(3) Când hotărârea rămâne definitivă în faţa instanţei de apel sau în faţa instanţei ierarhic superioare, aceasta trimite instanţei de executare un extras din acea hotărâre, cu datele necesare punerii în executare, în ziua pronunţării hotărârii de către instanţa de apel sau, după caz, de către instanţa ierarhic superioară.
(4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) sunt aplicabile şi în cazul hotărârilor nedefinitive, dar executorii, cu excepţia celor privind măsurile de siguranţă, măsurile asigurătorii şi măsurile preventive, care se pun în executare, după caz, de judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau de instanţa care le-a dispus.
(5) Când hotărârea instanţei de apel a fost modificată prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în recurs în casaţie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procedează potrivit alin. (3).
1.eu locuiesc in prezent (adresa din buletin) in bucuresti
2.ultima sentinta care a si facut o contopire a fost data de judecatoria craiova si ramasa definitiva la curtea de apel craiova
3.extradarea a fost facuta de curtea de apel bucuresti ( nu am facut recurs)
4.nu m-au acceptat in niciun penitenciar ( craiova,jilava) sa execut sentinta de 4 ani pentru ca eram sub un mandat de extradare
5.m-a ridicat fbi -ul din arestul sectiei 22 politia capitalei
6.imi voi angaja avocat in tara inainte sa ajung
7.pot fi trimise documentele avocatului ?
8. daca eram inchis in tara in apr. 2014 am facut fractia de 2/3 si as fi solicitat eliberarea conditionata
9. cum stiu ca eliberarea conditionata la efectuarea fractiei de 2/3 nu este un drep al meu ci doar o posibilitate in urma unei solicitari si cu acordul penitenciarului, eu neexecutand intr-un penitenciar din tara, am nevoie de niste caracterizari din state
ce traseu sa urmez pentru a ma elibera mai repede ?
avocatul de aici mi-a promis tot sprijinul

V-am mai raspuns. nSe va ocupa avocatul ca doar de aceea l-ati angajat.nTrebuie si sa se orienteze dar americanii lucreaza prin avocati si nu ca i Romania.nAvocatul se ocupa de acte.nnNu le poate depune la dosarul unde ati fost condamnat deoarece SUA nu are calitate...si ei lucreaza prin avocati...
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
stiu ca de regula , demersurile privind extradarea, se fac prin ministerul justitiei
este gresit daca documentele vor fi trimise ministerului justitiei si instanta care va trebui sa ne dea solutia, sa le solicite la momentul respectiv ?
Actele se trimit la cererea Ministerului Justitiei dar in cazul dvs.
Nu le cere ca nu are de ce daca nu exista u proces pe rol.

Sa deschida avocatul procesul pana veti veni in tara.
Eu asa as fi convenit cu clientul.
Asa veti castiga si ceva timp.
Era bine sa se fi procedat asa cam cu o luna mai inainte dar avocatul dvs. are puterea de a decide daca l-ati platit deja.
Daca nu l-ati platit nu putea deschide procesul aiurea...
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Daca am executat pedeapsa in sua, pot fi liber cand vin in tara ? stef56 stef56 am fost condamnat in romania la 4 ani cu executare am fost extradat in sua pentru alte fapte inainte sa ajung in penitenciar am executat pana acum 34 luni si ... (vezi toată discuția)
Cat executa efectiv un condamnat din pedeapsa de 4 ani cu executare ? stef56 stef56 din discutia cu un avocat a reiesit ca in romania se executa 8 luni la an si ca daca nu ai fost liberat conditionat mai devreme ( sa zicem la jumatate pentru ... (vezi toată discuția)
Cer contopire sau contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere 2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni 3. instanta a ... (vezi toată discuția)