avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate deschide inainte de obtinerea autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate deschide inainte de obtinerea autorizatiei de functionare?

Buna ziua , am un local intr-o localitate mai mica cu program de functionare pe timp de noapte. Primarul localitatii mi-a zis sa tin inchis pana dupa alegeri ca sa nu apara ceva scandaluri sau probleme , eu din dorinta de a ma intelege bine cu autoritatile locale m-am conformat. Acum , ca alegerile au trecut a spus ca nu ma lasa sa functionez deoarece nu am autorizatia de functionare emisa de primarie, pentru a obtine acea autorizatie am nevoie de certificatul constatator pentru respectivul punct de lucru, fiscalizarea casei de marcat, certificarea conformitatii de la SANEPID , autorizatie de muzica de la UCMR-ADA , contract de salubritate si mai cateva acte,pe cele mentionate le am , dupa unele inca astept dar din cate stiu eu am voie sa functionez si fara autorizatia de functionare cat sunt in curs de a o obtine, pe langa asta mai e un local langa mine care functioneaza tot noaptea dar se pare ca ei nu deranjeaza pe nimeni. As avea nevoie de legea care specifica daca se poate functiona ca s.r.l. inainte de obtinerea autorizatiei de functionare si as vrea sa stiu daca primarul poate decide inchiderea unei firme. Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:02, 17 Iunie 2016
Obtinerea autorizatiei de functionare este obligatorie inainte de inceperea activitatii, altfel riscati sa primiti amenzi contraventionale de la institutii ale statului - primarie, ITM, pompieri, DJSP, etc.
In cazul producerii unor evenimente soldate cu pierderi matariale si/ sau de vieti omenesti poate fi vorba de infractiune.
Cazul intens mediatizat "Clubul Colectiv" ar trebui sa va dea de gandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte si autorizatii trebuie sa existe intr-un magazin varnan varnan Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti ce acte si ce autorizatii trebuie sa existe intr-un magazin in care se comercializeaza parfumuri. tot in acest magazin am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere discoteca si bar la punct de lucru ziar actualitatea ziar actualitatea am o societate si in urma adaugarii unor coduri CAEN vreau sa deschid o discoteca cu bar la un punct de lucru. Care sunt autorizatiile necesare? Aviz de la ... (vezi toată discuția)
Obținere licență pentru muzica fără acordul vecinilor Cristinacurioasa Cristinacurioasa As dori sa aflu dacă un bar aflat la scara blocului poate obține licență pentru muzica fără acordul vecinilor sau daca au dreptul de a difuza muzica ... (vezi toată discuția)