avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare personal contractual

As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti.
De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata vechime in munca ar trebui sa aibe persoana care va ocupa postul? De ex o persoana cu o vechime in munca de 5 ani, ce post de muncitor poate ocupa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 August 2009
In general, doar pentru ocuaprea functiilor la stat e necesara o anumita vechime.

Il puteti muncitor calificat doar daca are un curs de calificare. Daca nu are niciun curs,diploma, ramane muncitor necalificat. Mai exista posibilitatea sa se califice prin ucenicie.
Tocmai asta ma interesa, vroiam sa stiu cate vechime este necesara pt ocuparea functiei de muncitor calificat I, sau muncitor calificat 2. La functionarii publici este simplu, am inteles ca pentru contractuali, vechimea se calculeaza din 5 in 5 ani. Nu am gasit art de lege insa....
In COR nu exista muncitor calificat I, II etc. Acestea sunt functii din organigrama si probabil sunt folosite la acordarea sporului de vechime si la grila de salarizare. Pentru societatile comerciale folositi in contractele de munca functiile din COR.
Se regasesc in ordonanta 10/ 2008 privind salarizarea personalului bugetar...
Pentru personalul contractual bugetar (OG 10/2008) vechimea in fiecare treapta de salarizare trebuie sa fie de minim 1 an (plus 6 luni pentru treapta de debutant, daca exista). Asadar, de ex., un muncitor calificat I ar trebui sa aiba o vechime minima de 5 ani (cate un an pentru fiecare din treptele de salarizare intermediare).

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Schimbarea treptei de salarizare rstogan78 rstogan78 - lucrez intr-o directie publica subordonata consiliului local, doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a accede intr-o treapta superioara de ... (vezi toată discuția)
Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)