avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile minorei la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile minorei la 16 ani

1) Imi pot schimba familia daca parintii sunt divortati si stau in ingrijirea mamei , daca tatal nu este dezis din dreptuirle parintesti ?
2) Pot considera ca 16 ani este echivalentul a 17 ani spre 18, adica implinirea pe jumatate a drepturilor de-sine-statatoare?
3) Care sunt cele mai importante drepturi pe care acum la aceatsa virsta ar trebui sa tin mai tare cont de ele
Multumesc
Anticipat :)
Puteți să vă mutați de la mama la tata la vârsta de 16 ani. Nu poate nimeni să vă oprească cu nimic, nici măcar prin autoritățile statului nu vă pot sta împotrivă. Mergeți la DGASPC-protecția copilului să-i anunțați de spre decizia care vreți să o luați sau ați luat-o deja.
Drepturile copilului sunt sunt aceleași, cu diferența că după 14 ani aveți recunoscut discernământ parțial din partea legii.
Buna!
Am 16 ani , tatal a decedat, iar mama m-a parasit,si sunt in grija bunicilor , ei sunt tutorele meu si a fratiilor mei legali,as putea sa fiu tutorele meu si al fratiilor mei, ce as putea sa fac daca da ?
As putea sa imi intemeiez propria familie ?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Binasabinaelena, utilizator
Ma puteti ajuta?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare judecatoreasca definitiva marimariana marimariana Se poate cere reincredintarea minorului de 4 ani catre parintele nerezident pe motiv ca parintele rezident refuza sa prezinte copilul la programul de ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile părintești Lunguiulia27 Lunguiulia27 Parinti divorati amiabil,notarial. Minor nascut in afara casatoriei recunoscut de tata,parasit de Mama.se poate cere cadere a acesteia din drepturi? (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? brodi brodi In prezent sunt numita curator pentru un nepot de 12ani,a carui mama a decedat in urma cu 3(trei)luni.Mama minorului era sora mea si divortase de tatal ... (vezi toată discuția)