avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cercetare petitie termen expirat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cercetare petitie termen expirat

A fost considerata petitie o fraza de raspuns a mea la un raspuns al politiei desi nu intruneste conditiile legale ale intocmirii unei petitii, nu e semnata si nu are datele de identificare ale mele.
Termenul de solutionare al petitiei de 30 de zile a trecut si ei s-au trezit acum sa ma cheme sa ma puna pe drumuri sa dau explicatii la ce am scris in petitie.
Dar petitia nu exista si ei se refera in invitatia primita ca la o "petitie" desi nu respecta legea petitiilor.
Cum pot sa fac sa ma scuteasca de eforturi si sa rejectez ca fiind fara respectarea legii a acestei asa zise "petitii" la care termenul de rezolvare si raspuns e si el trecut.

Multumesc foarte mult!

Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 11:40, 19 Iunie 2016
Nu aveti cum sa rejectati procedura atata vreme cat organul penal apreciaza ca sunt indeplinite conditiile de incepere a urmaririi penale pentru infractiuni la care punerea in miscare a AP se face din oficiu. De aici inainte sunteti considerat martor (cel putin) si trebuie sa va prezentati volens nolens, daca sunteti chemat.
Eu NU asta am intrebat!

Va rog sa lasati acest subiect sa raspunda altcineva.
Termenul pentru un raspuns este de max. 45 de zile nu de 30 de zile!. Este posibil ca organul de cercetare al politiei judiciare sa fi considerat sesizare (sau organul de politie s-a sesizat din oficiu- conform codului de procedura penala) daca exista interes pentru acesta in ceea ce ati redactat. Atunci nu se mai aplica ORDONANŢĂ nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, ci trebuie sa va adresati Sefului Politiei _ ori Parchetului de pe langa Judecatoria _ (domiciliul d-voastra).
Cu privire la modele de sesizare cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Consider ca ,,trandafir2'' va dat un raspuns bun, dar pentru ca nu sunteti familiarizat cu temenii, va propun consultarea unui avocat pe viitor (cel putin pentru sfaturi). Specilistii forumului sunt de buna credinta dar de cele mai multe ori este mult de explicat pentru anumite cauze.
cu respect, va doresc succes.
Dumneavoastra raspundeti la intrebarea mea sau la toate intrebarile adresate de mine in forum? Este un cu totul alt subiect si aici nu e vorba de ce a raspuns acel domn, e vorba de o ALTA petitie, nu cea transformata in plangere penala, doamna !!!
Rog, cine mai binevoieste sa participe la subiect sa citeasca subiectul meu.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
KLTM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la politie KLTM KLTM As dori sa stiu daca citarea in dosar penal sau civil are vreo legitimitate daca e facuta prin e mail, fara semnatura electronica, desigur si fara confirmarea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin e mail KLTM KLTM Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre sectia de politie KLTM KLTM De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale ... (vezi toată discuția)