avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie cod vestimentar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie cod vestimentar.

Incepind din data de 13.06.2016 ne este interzis sa mai venim la munca in pantaloni scurti slapi sandale etc tinuta de vara . Am fost avertizati ca o sa fim opriti la poarta si o sa ni sa interzica intrarea in fabrica . Mentionez ca dupa intrarea in fabrica ne echipam cu salopete si papuci de protectie. Deci imi este impus sa ma imbrac cum doresc dansi cind sunt 35-40 grade afara. Cum este catalogata aceasta problema? O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 20 Iunie 2016
Cred ca este o chestiune ce tine doar de regulamentul interior al unitatii in care va desfasurati activitatea! In multe unitati,mai ales in companiile multinationale, in cultura lor organizationala au inclus acest regulament vestimentar intern,asa zisul "dress code"Nu aveti alceva de facut decat sa -l respectati !
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Acest aspect este limitat de natura regulamentelor impuse de angajator , dar numai in incinta unitatii unde va desfasurati activitatea.
Asa este hrs61 in interiorul fabrici trebuie echipament de protectie dar de acasa pina la fabrica nu imi poate impune nimeni cu ce sa ma imbrac.
Desigur,regulile opereaza doar in incinta unitatii in care va desfasurati activitatea!
hrs61 a scris:

Desigur,regulile opereaza doar in incinta unitatii in care va desfasurati activitatea!

Corect Dar am colegi care au fost opriti la poarta si interzis accesul in fabrica . Motivul ? Pantaloni scurti si slapii sau sandale cu degetele descoperite. Acestia au intrat in fabrica abia cind alti colegi binevoitori au mers in vestiar si au adus pantaloni de salopeta si papuci de protectie . Deci s-au schimbat la poarta.

Alte discuții în legătură

Modificare regulament ordine interioara fara acceptul angajatului kniffe kniffe Buna ziua Daca la angajare am semnat un contract si un reg de ordine interioara, in ce masura se poate modifica reg intern fara acordul meu? ex concret: in ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2008: avocat in blugi Gabriela Mihai Gabriela Mihai Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii. Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: ... (vezi toată discuția)
Normativ acordare echipament de lucru Cristinabv Cristinabv Va rog sa-mi spuneti niste acte normative care sa ma ajute sa intocmesc un [b]normativ pentru acordarea echipamentului de lucru [/b]personalului incadrat ca si ... (vezi toată discuția)