avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare regulament ordine interioara fara acceptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare regulament ordine interioara fara acceptul angajatului

Buna ziua
Daca la angajare am semnat un contract si un reg de ordine interioara, in ce masura se poate modifica reg intern fara acordul meu?
ex concret: in noul reg scrie ca sunt obligat sa port doar pantaloni negri la munca, ceas cu bratara de piele sau metal (plastic exclus), maxim un inel pe mana, pana si sosetele trebuie sa fie negre si fara nici un design sau logo.
In regulamentul semnat la angajare acete lucruri nu erau specificate, practic noul regulament ma pune pe mine si pe colegi in situatia de a ne cumpara haine, pe cheltuiala noastra, care vor fi folosite doar la munca, in interesul angajatorului. Spre ex eu nu port pantaloni negri.
Altfel spus...este legal ca angajatorul sa schimbe "radical" regulamentul intern agreat la angajare fara acordul meu sau acordul unanim al angajatilor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:45, 17 Septembrie 2015
Modificarea Reg.Intern se face fara acordul salariatilor.

Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare prevazute la art. 243 C.mun.
revin tot in acest thread cu cateva intrebari:
- ce se intampla cu o unitate care nu are grup sanitar separat pentru angajati ?
- daca primeste amenda poate functiona in continuare fara ele ?
- angajatii pot refuza lucrul daca nu li se pune la dispozitie grup sanitar separat fata de clienti ?
De ce intreb...vrem sa ne negociem aceste reguli din reg intern si vrem sa folosim faptul ca unitatea noatra nu are grup sanitar separat pt angajati. Pe scurt: angajatorul poate modifica reg intern cand vrea el / cum vrea el (no problem, daca e lege, lege sa fie si pt el)... noi o sa facem reclamatie la DSV si cerem sanctionarea angajatoruilui pana se remediaza situatia.
In fond nu vrem decat ca echipamentul de munca sa fie platit de angajator daca vrea sa fie in anumite culori.
Ce parere aveti ?
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2015
kniffe, utilizator
Pentru ca nu ati prezentat care este domeniul de activitate al firmei nu se poate prezenta o opinie privind grupul sanitar.
De exemplu, intr-un mall nu cred ca fiecare magazin are prevazut din constructie grup sanitar pentru angajati.
In cazul in care angajatorul impune o anumita tinuta atunci trebuie sa asigure "echipamentul de lucru", pantaloni, camasa, etc..
Daca nu exista grup sanitar din constructia cladirii atunci nu exista motive pentru sanctionarea acestuia.
Nu vad motive pentru intreruperea lucrului pentru lipsa grupurilor sanitare daca, asa cum am spus, nu au fost prevazute din constructie sau nu exista posibilitatea construirii acestora.
Puteti initia o actiune de revendicare pentru echipament daca acesta este impus prin regulamentul intern.
Nu prea as vrea, deocamdata, sa dau prea multe detalii. Daca dau se poate afla f usor chiar despre ce firma e vorba.
pe scurt: este un trafic de sute de persoane pe zi, in unele zile se depasesc o mie, multe din ele cumparand produse alimentare ce se produc/comercializeaza in incinta.
Spatiul este prevazut cu grupuri sanitare pentru barbati, femei si persoane cu handicap dar fara grup sanitar pentru angajati, acestia folosind grupul sanitar public.
Nr. de angajati: 20

Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar firma vrea sa avem o imagine "decenta" si sa fim imbracati aproximativ la fel (suntem de acord, np), dar nu vrea sa cheltuie bani pt a cumpara tinute de lucru. Acestea o sa trebuiasca sa fie achizitionate (nu suntem de acord) si intretinute de catre angajati (suntem de acord) pe cheltuiala proprie.
Totul in numele companiei ce ne da painea cea de toate zilele... nu stiu ce sa spun...dar de multe ori discursurile lor suna a sclavie... cui nu-i convine poate sa plece...
De aceea vrem sa gasim "un punct slab" si sa putem si noi "negocia". Spre ex. modificarea bailor existente pentru a crea una pt angajati va costa undeva intre 5000-10000 euro la designul si complexitatea spatiului actual (raportat si la valoarea initiala de constructie).
Macar sa-l coste si pe patron ceva...daca tot face totul legal ...(doar cand ii convine).
Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

Alte discuții în legătură

Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Aviz dsp pentru terasă de zi cu un singur grup sanitar andreionas andreionas Bună seara. Dețin o frizerie de 32 mp pe o alee pietonală destul de populată. Pe timpul verii as vrea sa fac o mica terasa în fața frizeriei, cu maxim 3 ... (vezi toată discuția)
Japcă sau nu? taxĂ acces w.c local Ozgean Ozgean Bună ziua! Este legal sa fie aplicată taxă pentru accesul la W.C al localului în care te aflii în calitate de client ? Unde găsesc norme legale în ... (vezi toată discuția)