avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Japcă sau nu? TAXĂ acces W.C local
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Japcă sau nu? TAXĂ acces W.C local

Bună ziua! Este legal sa fie aplicată taxă pentru accesul la W.C al localului în care te aflii în calitate de client ? Unde găsesc norme legale în această privință?
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 12:02, 15 August 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal. Restaurantele sunt obligate să aibă grupuri sanitare pentru clienți, pe care să le doteze cu materiale și să le păsteze în curățenie pe cheltuială proprie.
ORDIN Nr. 863 din 10 mai 1995
Articolul 19
(3) Unităţile de alimentaţie publică şi colectivă vor fi prevăzute cu grupuri sanitare pentru consumatori, dotate cu apa curenta, chiuveta, hârtie igienica şi sapun, întreţinute permanent în stare de curăţenie.
(4) Grupurile sanitare pentru consumatori vor fi separate de cele ale personalului unităţii.
[ link extern ]

Doar toaletele publice pot percepe astfel de taxe, pentru care, bineînțeles, se eliberează chitanță. Sau așa ar trebui. Puteți face reclamație la ANPC și chiar și la ANAF.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc mult! Nu voi face reclamație dar data viitoare daca mai întâlnesc asemenea caz le voi aduce la cunoştință celor care se află la conducerea localului .
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal este sa aiba aiba grup sanitar. dar de unde obligatia sa fie gratuite??
Am fost la un restaurant pe autostrada in Austria si pentru folosirea toaletei se platea.Adevarat ,daca faceai consumatie iti dadeau o fisa fara sa platesti(era bariera cum sunt cele de acces la metrou).Si zic eu ca este normal asa.Apa,hartia, detergentul,toate costa .Nimic moca.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
nicunicolae10, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara acel grup sanitar nu ar putea functiona. Taxa este pusa abuziv- orice reclamatie ii poate inchide localul
Ai dreptate.Partial.Trebuie sa fie in incinta dar nu obligatoriu gratis.Marile magazine sunt obligate sa aibe un nr minim,de locuri de parcare.Nu obligatoriu gratis.Daca iti dau bon fiscal este perfect legal.

Alte discuții în legătură

Amenajare grup sanitar salon infrumusetare Tericu Tericu Buna ziua.Detin un spatiu comercial relativ mare cu grup sanitar.In prezent in spatiul respectiv este un magazin alimentar.Intentia mea este sa impart spatiul ... (vezi toată discuția)
Folosirea toaletelor din bar/restaurant Rtincu Rtincu Multe baruri/restaurante condiționează accesul la toalete de calitatea de client. Este legal? Ca și membru al publicului, legea îmi ofera dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Autorizare salon infrumusetare mihpop mihpop As dori sa aflu care sunt conditiile de autorizare pentru un salon de infrumusetare. Am un apartament cu 4 camere, cu intrare din strada. As putea obtine ... (vezi toată discuția)