avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Folosirea toaletelor din bar/restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Folosirea toaletelor din bar/restaurant

Multe baruri/restaurante condiționează accesul la toalete de calitatea de client. Este legal?
Ca și membru al publicului, legea îmi ofera dreptul de a folosi toaleta unui local de alimentație publica fără a fi clientul acestuia?
Cel mai recent răspuns: RTO23 , utilizator 17:06, 25 Octombrie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Silvia Zaharia a scris:

Fiind spațiul societății respective, fiecare societate este liberă să-și stabilească modul de utilizare al domeniului propriu.


Va mulțumesc pentru răspuns.
Totuși răspunsul mi se pare deschis la multe interpretări, inclusiv discriminări. Fiind un local care oferă servicii publice nu înțeleg de unde autonomia pe serviciile sanitare.
Care este legea/articolul care oferă aceast drept proprietarului de local de a refuza accesul publicului la toaleta localului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
Rtincu, utilizator
Buna ziua,

Un local de alimentatie publica este obligat de lege sa aiba toaleta pentru clienti doar daca are locuri, adica mese si scaune unde clientii stau si consuma produsele localului.

Spre comparatie, un FastFood cu servire la geam nu are obligatia de a amenaja toalete pentru clienti, tocmai pentru ca nu exista mese si scaune unde clientii sa stea si sa consume mancare si/sau bauturi!

In aceste conditii este oarecum evident ca permiterea accesului unei persoane care nu este client al localului ramane la latitudinea conducerii localului.

Doar in cazul in care accesul la toaleta ar reprezinta un serviciu in sine, pentru care localul ar percepe, iar beneficiarul ar plati un pret, atunci reprezentantii localului nu ar avea dreptul legal de a refuza accesul. In rest, utilizarea toaletei reprezinta doar un serviciul conex, ce se adreseaza exclusiv clientilor localului!

Numai bine!
Buna ziua
Unde as putea sa reclam faptul ca un restaurant Starbucks amplasat intr-un "Business Park" din nordul capitalei nu are toaleta publica si trimite clientii la toaleta situata la parterul unei cladiri de birouri? Si deasemenea daca se poate temeiul legal. Va multumesc.
Pai o va bat la usa sa va rog sa ma lasati sa-mi fac nevoile. Ce ziceti daca o sa va spun ca sunteti obligata sa ma lasati. In casa mea si la afecerea mea privata, am sa va las numai daca vreau eu. Directia sanitara veterinara chiar interzice folosirea toaletelor restaurantelor etc.,pe post de toalete publice. Ele sunt destinate in exclusivitate clientilor.
Asa ca tipati dv la primarii sa puna toalete ecologice... Pe ei sa ii obligati ca este datoria lor. Dar aici mai este si o chestiune de bun simt. Mergi intr-un local, ceri o cafea sau o apa minerala si apoi mergi la toaleta. Deci inca o data . Este vorba de bun simt pe care dv se pare ca nu-l aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen vasi49 vasi49 Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN corespunde unei astfel de activitati: -Prepararea si comercializarea ,exclusiv la pachet,de pizza,paste(preparate din ... (vezi toată discuția)
Japcă sau nu? taxĂ acces w.c local Ozgean Ozgean Bună ziua! Este legal sa fie aplicată taxă pentru accesul la W.C al localului în care te aflii în calitate de client ? Unde găsesc norme legale în ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5610 Serhio91 Serhio91 Salut! Am o intrebare, pentru o ceainarie este suficient codul caen 5610, daca in local o sa se serveasca atat bauturi nealcoolice, cat si cele alcoolice? ... (vezi toată discuția)