avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenajare grup sanitar salon infrumusetare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenajare grup sanitar salon infrumusetare

Buna ziua.Detin un spatiu comercial relativ mare cu grup sanitar.In prezent in spatiul respectiv este un magazin alimentar.Intentia mea este sa impart spatiul respectiv in doua (o parte sa ramana magazin alimentar iar in cealalta parte un salon -coafura,cosmetica etc)Intrebare:este obligatoriu sa detin doua grupuri sanitare?unul pt vanzatoarea din magazin si unul pt clientele salonului?Precizez ca vanzatoarea din magazin are acces là baie farà a intra in salon si invers(exista un hol intre cele doua activitati
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:23, 1 Septembrie 2016
E de ajuns unul singur.
Impartirea spatiului asa cum mentionati poate fi efectuata in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata, iar proiectul trebuie sa detina avizul sanitar si sanitar veterinar, autorizatie de la primarie si aviz de incepere lucrari de la ITS Ctii.
Personal nu cred ca puteti obtine avizele respective in conditiile in care cele doua activitati nu sunt nici macar inrudite, iar grupurile sanitare/ vestiarele care deservesc lucratorii si/ sau clientii pot fi proiectate cu respectarea unor prevederi legale ce nu sunt identice (vezi orientativ, ca expl. doar pentru partea de ssm - HG nr. 1091/ 2006 Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca). Conditiile legale privind sanatatea publica difera si mai pregnant, iar cele sanitar-veterinare sunt complet diferite.
Interesant este daca ati fost vizitati pana in prezent de catre inspectorii ITM, DSP, DSV, chiar PSI-SU, in conditiile in care activitatile amintite trebuie sa se regaseasca mentionate in Certificatul de inregistrare al firmei la Registrul comertului.
Primaria ar trebui sa avizeze functionarea celor doua activitati (inainte de inceperea activitatii propriu-zise), dar numai in conditiile in care celelalte autorizatii si avize ar fi detinute de firma dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon unghii false - conditiile necesare ahiile ahiile Buna ziua Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false? 1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei ... (vezi toată discuția)
Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Norme ue pentru functionarea unui salon de infrumusetare roxana_lita roxana_lita Buna ziua, ma numesc Roxana Lita si am un salon de coafura. Imi poate spune cineva unde gasesc normele UE pentru functionarea unui salon de coafura. Va ... (vezi toată discuția)