avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare fara anunt prealabil in locuinta inchiriata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare fara anunt prealabil in locuinta inchiriata

Buna ziua,

Suntem 2 tinere care stau in chirie si pt asta am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Ne-am certat din cauza ca nu stie sa anunte cand vine in vizita si ne-a dat o luna sa parasim apartamentul. Proprietarul vrea sa-l vanda si a precizat ca, daca are persoane interesate, va intra peste noi, fara sa anunte (ceea ce s-a si intamplat). Situatia e deranjanta, iar intimitatea noastra nu exista.

Ceea ce vreau sa va intreb este daca pot sa-l opresc sa intre in casa fara sa anunte, pe baza contractului. Ideea este ca acel contract nu este inregistrat nicaieri, nu are vreo stampila sau ceva oficial pe el, reprezinta doar acordul nostru de a inchiria si de a plati, plus semnaturile. Nu vrem sa ramanem in acest apartament, vrem doar sa nu intre in casa fara sa ii deschidem noi usa.
Cel mai recent răspuns: lolozel , utilizator 16:14, 20 Iunie 2016
In primul rand proprietarul era obligat sa inregistreze la ANAF contractul de inchiriere. Daca nu l-a inregistrat inseamna ca face evaziune fiscala. Trebuie vazut ce clauze ati trecut in contract, legat de notificarea prealabila de parasire a imobilului, legat de vizite. Oricum, il puteti anunta ca veti parasi imobilul in termenul stabilit, dar daca mai vine fara sa anunte veti contacta ANAF-ul.
Nu este specificat nimic legat de vizite. Dar prin semnarea contractului, nu este implicita si intrarea in apartamentul inchiriat a proprietarului doar cu acordul chiriasilor?
Conform art.1.786 NCC"Locatorul este tinut , chiar fara vreo stipulatie expresa:
c) sa asigure locatarului linistita si utila folosinta a bunului pe tot timpul locatiunii."Asta insemana ca, nu va poate deranja cand vrea si cum vrea, daca continua, spuneti-i ca-l reclamati la ANAF ptr. evaziune fiscala.
Avand in vedere ca patrunde in spatiul personal fara un anunt prealabil, nu poate fi acuzat si de vreo violare a spatiului privat? Totusi, sunt niste straini care patrund in apartament fara permisiunea noastra, eventua si in unele momente inoportune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)
Relatia chirias-proprietar Sunt intr-o situatie in care nu stiu cum sa procedez si pe cine sa intreb. Niciucum nu pot scapa de vizitele inoportune al proprietarului, care a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de închiriere mihaela.ion mihaela.ion Bună ziua, În cazul în care există un contract de închiriere pe perioadă nedeterminată cu plata chiriei la zi, are voie proprietarul să pună spațiul ... (vezi toată discuția)