Sunt intr-o situatie in care nu stiu cum sa procedez si pe cine sa intreb.
Niciucum nu pot scapa de vizitele inoportune al proprietarului, care a inceput sa intre peste mine in casa ca sa vada "ce si cum". M-a deranjat cu telefoane si cat timp am fost plecata in vacanta, facandu-ma sa ma intorc acasa, drept urmare m-am hotarat sa ii las o cheie, ma gandeam ca asa scap de vizite la ore imposibile!
Nu as vrea sa lungesc povestea cu amanunte plictisitoare, e suficient sa spun ca nu mai pot trai sub un asemenea stres zilnic, ca nu pot sta comod in casa.
Uitasem sa spun ca este un conctract legal, inregistrat la Administratia Fin.
Initial ma gandisem sa schimb yala, insa sunt sigura ca va cere un rand de chei!
Cristina, zau ca as face cum ai zis tu, dar asta inseamna un scandal monstru iar eu nu ma simt in stare de asa ceva fara a avea spatele asigurat!
Din pacate la noi inca exista si mentalitatea: "e casa mea, vin cand vreau". O data pe luna la naiba e arhisuficient.
M-am gandit ca cea mai buna solutie ar fi schimbarea contractului de inchiriere care nu prevede decat indatorirea mea de a plati intretinerea. Oare as putea sa modific contractul? Cum sa procedez in cazul asta? Mi-e frica ca nu va fi de acord.
M-am gandit la unul care sa prevada exact atat obligatiile mele, cat si pe ale lui. De exemplu, el nu poate intra in casa decat in prezenta mea, exceptie facand forta majora (daca, Doamne fereste, s-a inundat sau a luat foc si nu e nimeni acasa si ma anunta administratorul). Interventiile majore le face el (schimbatul tevilor). In schimb, stricaciunile le rezolv eu (ultimul "accident": covor ars cu fierul de calcat).
Încearcă să faci un act aditional la contractul de închiriere, privind răspunderea contractuală a părtilor contractante, chirias, locatar - proprietar, locator si stipulează drepturile si obligatiile fiecărei părti.
In calitate de chirias ai dreptul sa-i interzici proprietarului accesul in imobil fara vre-o justificare. Nu esti obligata nici sa-i dai un rand de chei. Daca forteaza patrunderea in apartament, sesizeaza politia (infractiune de violare de domiciliu).
cum a spus si antevorbitorul meu, nu esti obligata in nici un fel a permite proprietarului sa intre in casa pe care tu prin contract o folosesti. legal, tu ai dreptul de folosinta asupra locuintei respective, ceea ce iti da posibilitatea sa dispui de locuinta cum doresti, bineinteles cu respectarea regulilor de baza( plata intretinerii, pastrarea integritatii imobilului, etc.) asadar, in temeiul contractului tau poti interzice proprietarului sa mai intre in locuinta ta (violare de domiciliu) precum ii poti lua si cheile pe care nu esti obligata sa i le dai.
am fost intr-o situatie asemanatoare si trebuie sa-i precizezi proprietarului ca ai niste drepturi foarte clare in ce priveste locuinta inchiriata si ca il poti actiona in justitie pentru aceste 'vizite"!
mult succes