avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto 2016
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto 2016

Buna ziua,

Situatie: Am cumparat luna trecuta o masina din 2005, din Romania (din Arad), dar pentru ca a fost inmatriculata prima oara inaintea taxei de timbru/de mediu sau cum s-o mai chema ea ..... cand am inmatriculat-o pe numele meu *(la Galati) a trebuit sa platesc taxa de mediu/timbru ..... sau cum s-o mai chema ea.
Acum, cunosc pe cineva la Arad care a putut sa inmatriculeze o masina cumparata in acelasi timp cu mine si dand statul in judecata inaintea inmatricularii, a obtinut o hotarare judecatoreasca pentru a inmatricula masina fara sa plateasca taxa, taxa care la el ajungea pe la 5000 euro.
Am intrebat si la mine in oras, la Galati, inainte de a o inmatricula daca pot face ceva asemanator pentru a nu plati taxa (la mine a fost vreo 1900 euro) si peste tot mi s-a spus ca nu se poate face asa ceva la Galati, fapt pentru care am platit taxa.

Intrebarea mea: se poate recupera taxa asta acum? Exista doar varianta aceea cu cererea la fisc si recuperarea banilor in 5 ani de zile, cate 20% / an? .... sau se poate da statul in judecata si sa primesti toti banii inapoi imediat? Avocatul celui pe care il cunosc la Arad (de care am spus mai sus) mi-a transmis ca se poate recupera taxa intr-o luna, dand statul in judecata, nemaifiind nevoie sa astept 5 ani pentru recuperarea banilor.

Va rog frumos sa imi elucidati si mie misterul/situatia de mai sus, pentru ca deja am impresia ca tara asta este impartita in 2: in vest-ul ei se poate si in est nu se poate. Oare nu sunt aceleasi legi peste tot?

In asteptarea unui raspuns, va multumesc.

Cu stima,
Lucian Negoita

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto ciri ciri ma poate ajuta cineva sa-mi recuperez taxa auto pt.doua masini inscrise una in aug.2010 si alta in dec.2010 cca 2500 euro?va multumesc!:):) (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare MihaelaC90 MihaelaC90 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina din 2008 care a fost pentru prima data inmatriculata in luna a7a 2009. Va trebui sa platesc taxa de mediu? ... (vezi toată discuția)