Va rog a ma ajuta cu cateva informatii, in ceea ce priveste o donatie pe care vreau sa o fac:
Sunt casatorit de peste 10 ani, nu am mai fost casatorit, nu am copii cu sotia si nu am nici un copil in afara casatoriei. Parintii si bunicii nu mai traiesc. Nu am frati sau surori. Cele mai apropiate rude ale mele sunt verisorii primari si unchi/matusi care au fost frati/surori cu parintii mei.
Eu cu sotia dorim sa donam intreaga casa-suntem singurii proprietari-. Casa am construit-o noi. Vrem sa o donam socrilor. De asemenea nici sotia nu are frati/surori si socrii nu au alti copii.
Dupa ce se face donatia, daca peste o luna voi muri, exista cineva din familia mea (verisori, unchi, matusi) care poate sa atace donatia?
ap ramane ai socrilor indiferent care va fi relatia dvs cu acesti sau cu sotia in viitor, daca divortati, daca sotia decedeaza inaintea dvs etc.
Daca Relatiile sunt bune cu toata lumea, iar parintii ei decedeaza in ordinea firesca, mai dati bani ca sa dezbateti succesiunea si bunul sa devina propriu al sotiei.
Multumesc frumos Joha si pentru detaliile oferite. Am intrebat din perspectiva socrilor, care sunt stresati, ca facandu-le donatie eu si sotia, pe viitor rudele vor ataca donatia. Dar noi nu avem frati si nici copii, iar eu nu mai am parinti. Multumesc mult.