avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensiei pentru limita i se poate adauga pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensiei pentru limita i se poate adauga pensia de handicap?

Buna ziua,

tatal meu, pensionar, a suferit o amputatie de gamba datorita unei boli.
Poate beneficia pe langa pensia pentru limita de varsta si de pensie de invaliditate/handicap? se pot cumula cele 2?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
rusugaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 21 Iunie 2016
1. In sistemul public de pensii se poate beneficia de o singura pensie.

2. Tatal dvs. poate beneficia de indemnizatie de handicap (daca i se stabileste un grad de handicap) si care se poate cumula cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua tatăl meu e pensionar cu drept dar are amputație ... Raluca 2010 Raluca 2010 Bună ziua tatăl meu e pensionar cu drept...dar are amputație gambă 1/3 ...are drept la pensie de handicap sau doar indemnizație? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Mama este pensionara si a fost diagnosticata cu cancer. As vrea sa stiu daca ea poate beneficia de pensie de invaliditate. (vezi toată discuția)
Angajare persoana pensionata cu grad de handicap ds_stefan ds_stefan Buna ziua. Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se ... (vezi toată discuția)