avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despagubiri pentru blocare cont
Discuție deschisă în Executare silită

despagubiri pentru blocare cont

daca exista o dovada clara a faptului ca restanta de 500 lei la un credit( din 2004 pe 5 ani) este prescrisa inca din anul 2012, si cu toate acestea firma de recuperare si executorul cer incuviintarea silita ,iar
- ,,debitorului" ii sunt toate blocate conturile, la toate bancile, are un credit actual pe care nu il poate achita pt ca suma se duce la executor si nu la rata ,inregistreaza asrfel restant a la actualul credit, contestatia la executare se admite , dar dureaza inca 2 luni pina ce executorul trimite adresa pt deblocarea contului.

In aceasta situatie poate cere despagubiri firmei de recuperare in cadrul contestatiei la executare sau pe cale separata , pentru faptul ca i-a cauzat un incident cu plata ratei de credit.
Cel mai recent răspuns: leus , utilizator 20:38, 22 Iunie 2016
Dvs datorați o suma de bani, iar dacă executorul a obținut încuviintarea executării, nu aveți cui și de ce sa cereți despăgubiri. Contestați, cereți suspendarea executării și va plătiți și rata.
Nu cred ca intelegeti foarte bine ceea ce am relatat .
S-a admis contestatia la executare!!!
Executorul nu este stat in stat, are un Cod deontologic si o lege de functionare.Mai mult de atat este obligat sa verifice daca acelui inscris legea ii mai recunoaste puterea executorie
Numai ca in goana dupa onorarii ,nu fac asa ceva.
Hotararea este definitiva, prin urmare nu am ce rata sa platesc si nici ce sa suspend.(apropos daca indrumati pe cineva sa plateasca si rata cu siguranta nu va mai avea castig de cauza la o eventuala contestatie la executare ,pt ca echivaleaza cu plata voluntara si recunoasterea datoriei).
Nu tot ce constituie contract este si titlu executoriu sau mai poate fi executat silit .,,Creditorul" si-a retras cererea ,introdusa ,, din eroare" la BEJ, dar executorul a emis adresa de deblocarea contului la doua luni de la data cand ,,creditoarea" i-a inaintat cererea de renuntare la executare.

Eu in aceasta privinta am cerut o parere ,pt ca in opinia mea impedicarea efectuarii unor operatiuni pe cont dupa o hotarare definitiva a instantei este un abuz!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat paunrodicagabriela paunrodicagabriela Cum se face o executare silita pt un credit neachitat ,nu trebuie sa aiba loc un proces sau firma de recuperare credite trimite dosarul executorului?Eu in ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)